Hoe je op de kosten bespaart van een minibar

Amsterdam, 24 maart 2018 – Het vinden van de beste travel hack is hot: welke trucjes kun je gebruiken om het reizen leuker, handiger en vooral goedkoper te maken? Hier leggen we een manier uit om op de kosten te besparen van de minibar in je hotelkamer. Met deze truc ben je tot 90 procent goedkoper uit!

Voor veel hotels is de minibar een aangename bron van extra inkomsten. De prijzen van drankjes en snacks in de minibar zijn meestal vrij fors. Dat besef je als je de totaalrekening ziet bij het uitchecken. Toch heb je vaak de neiging iets uit de minibar te grijpen, vanwege het gemak. Je komt ‘s avonds na een lange vlucht doodop aan in het hotel, je hebt zin een in Pepsi en een zakje chips, en je hebt geen zin meer de stad in te gaan. Of de winkels zijn al dicht.

Prima, gewoon doen! Je pakt het colaflesje van $ 5 en het zakje chips van $ 3 en geniet in je hotelkamer van het moment. Totale kosten: $ 8. De volgende dag ga je naar de dichtstbijzijnde supermarkt en koop je datzelfde Pepsi-flesje en zakje chips voor bij elkaar $ 1. Je legt het op dezelfde plek terug in de minibar en je hebt zo $ 7 op de kosten bespaart. Omgerekend is dat een korting van 88 procent!

Hotels zijn natuurlijk niet blij met deze truc (dus hou deze travel hack voor jezelf!), dus er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Zorg dat je de minibar hebt bijgevuld voordat je het bordje ‘do not disturb‘ van de deurklink hebt weggehaald. De schoonmaakploeg vult de minibar vaak bij tijdens de dagelijkse schoonmaakronde van de hotelkamers.
  • Vermijd drankjes of snacks uit de minibar te pakken van speciale of lokale merken die moeilijk te verkrijgen zijn. Beperk je tot producten die makkelijk verkrijgbaar zijn, zoals een colaflesje of bierflesje van een bekend merk.
  • Let op de hoeveelheid en de maat. In de minibar kan een blikje Heineken liggen met 0,25 liter. Leg daar dus geen blikje van 0,33 liter voor in de plaats (of andersom).
  • Check of de minibar een elektronische sensor heeft voordat je deze truc uitprobeert. Bij sommige minibars wordt een product al op de rekening van je hotelkamer geschreven zodra je het verwijdert. Dit staat meestal wel aangegeven, want je wilt niet op kosten worden gejaagd als je alleen maar een flesje op snack aan het bekijken bent en vervolgens weer terug legt in de minibar.

Heb je ervaringen met deze truc om op de kosten te besparen van een minibar? Laat het hieronder weten!

Foto © Flickr.com/UggBoy UggGirl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!