Een rugzak van 23 plastic flessen

Amsterdam, 16 maart 2018 – De uitdijende plastic soep is wat de wereld tegenwoordig bezighoudt. Steeds vaker zie je beelden langskomen van ooit ongerepte stranden die nu bezaaid zijn met plastic flessen. Die zijn eerder in de oceanen gedumpt en klonteren zich samen voor de kust of midden in de zee, met schadelijke effecten voor mensen, dieren en planten.

Als reiziger kun je een beetje helpen om de drijvende vuilnisbelten in de wereldzeeën terug te dringen. Je kunt natuurlijk een vaste waterfles meenemen op reis en het water uit de kraan filteren, maar je kunt binnenkort ook je rug op met de plastic soep. Het Californische bedrijf 8HZ brengt een rugzak op de markt die voor 100 procent uit gerecyclede plastic flessen bestaat. Liefst 23 gebruikte waterflesjes worden fijngemalen en verwerkt in deze duurzame en lichtgewicht rugzak.

De ecologische voetafdruk van de backpack van 8HZ is 75 procent lager dan bij de fabricage van een nieuwe polyester rugzak, dus dat betekent dat er voor de productie veel minder water, energie en grondstoffen nodig zijn. En denk niet je dan een misvormd model op je rug hebt hangen. De rugzak ziet er normaal uit en heeft alle vakken en ritsen die je nodig hebt voor een dagtrip of een stedentrip. Volgens 8HZ is de kwaliteit vergelijkbaar met ‘gewone’ exemplaren en is de rugzak bestand tegen water en een stootje.

Je kunt de rugzak kopen in lichtgrijs, marineblauw of in een kunstzinnige uitvoering, die bewerkt is door de Amerikaanse kunstenaar Saber. De missie van 8HZ is simpel: mooie producten maken van gerecyclede materialen en voorkomen dat er nog meer plastic in de oceanen wordt geloosd. De rugzak kost $ 98 en is leverbaar vanaf september 2018. Kijk voor meer informatie op de website: www.8-hz.com

Foto's © 8HZ California, USA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!