Thuis leven uit je koffer

Amsterdam, 11 maart 2018 – Wereldreizigers, stewardessen, popsterren, dj’s en zakenreizigers behoren tot de mensen die leven uit een koffer. Ze reizen de hele tijd van hot naar her en zien meer hotelkamers van binnen dan hun eigen huiskamer. Hun koffer, rugzak of reistas is ‘hun thuis’: het bevat alle spullen die ze nodig hebben en waarmee ze hun leven kunnen leiden.

Je kunt echter ook uit je koffer leven als je je niet in het internationale reizigerswereldje begeeft. Gewoon thuis, met een meubellijn van de Belgische ontwerper Maarten De Ceulaer. Geïnspireerd door zijn passie voor het reizen bedacht hij A Pile of Suitcases, met meubels van koffers en aktetassen die op elkaar zijn gestapeld.

Het begon met een serie kasten van koffers, maar later kwamen er ook bureau’s bij die van koffers zijn gemaakt (A Desk of Suitcases). De koffers zijn pastelkleurige retro-exemplaren van bijvoorbeeld mintgroen en lichtblauw. Ze stralen de sfeer uit van een eeuw geleden, toen we ons nog opdoften voor de Oriënt Express of een kaki broek aantrokken voor een Afrikaanse safari.

De koffers vertegenwoordigen “moderne nomaden” die zonder beperkingen of grenzen door steden en continenten reizen, zegt de ontwerper. Maarten De Ceulaer had zelf jaren geleden zes maanden door India en andere Aziatische landen gereisd en wilde iets met koffers doen om zijn reiservaringen over te brengen.

De koffermeubels zijn een leuke aanwinst voor je huiskamer als je terugverlangt naar de tijd dat je uit je koffer moest leven. Of gewoon om te mijmeren over die geweldige reizen die je hebt gemaakt. Je kunt de meubels makkelijk uit elkaar halen en opnieuw in elkaar zetten, dus ook gemakkelijk als je als digitale nomade telkens je hele huisraad meeneemt.

Goedkoop zijn de retro-koffers echter niet. Een kast van koffers kost liefst € 11.979. Voor die prijs kun je gemakkelijk een tijd uit je koffer leven en een wereldreis maken van een halfjaar. Je kunt de kofferkast bestellen bij de DomésticoShop, met een levertijd van 3 tot 7 weken: www.domesticoshop.com

Foto's © Maarten De Ceulaer Studio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!