Onvergetelijke reisbestemmingen voor een vakantie in april 2018

Amsterdam, 21 maart 2018 – April staat in onze Lage Landen bekend als een frisgroene, maar wispelturige maand. Dit is het ultieme moment om naar landen te gaan waar de zomertemperaturen niet te harden zijn. Maar welke bestemmingen zijn echt uniek in deze maand van het jaar?

Mimouna, Israël

Aan het einde van de Pesach-periode viert Israël 24 uur lang Mimouna. Dit gebruik ontstond drie eeuwen geleden bij Marokkaanse moslims voor hun joodse buren. Sinds vijftig jaar is het ook in Israël zelf een eetfeest voor verbinding, respect en integratie.

Op 7 april 2018 kunnen de matzes weer opgeborgen worden en staat het pannenkoekendeeg voor de mofletta’s te rijzen. Dit feest van vriendschap en verbroedering is bij uitstek de gelegenheid voor gasten en vreemdelingen, want die vergroten alleen maar het geluk en de voorspoed.

Ter ere van Mimouna dragen joden vaak Marokkaanse kledij en taat de tafel vol zoetigheden.

Hanami Matsuri, Japan

Je weet nooit helemaal zeker wanneer het begint, maar als de bloesems open spatten… dan valt er geen tijd te verliezen. De sakura (bloesems van de Japanse Kerselaar) kun je hooguit twee weken bewonderen.

Van eind maart tot begin mei gaat de sakura als een roze golf van Zuid-Japan tot aan het noordelijke Hokkaido eiland. Iedereen gaat naar buiten om te picknicken, het leven te vieren met traditionele optredens en ceremonies en vooral ook om bloemen te kijken.

Sakura is het beste seizoen voor een Japanse bruiloft

Galápagoseilanden, Ecuador

Aan het einde van het warme natte seizoen zien de Galápagos eilanden er prachtig groen uit. April gaat door als de beste snorkelmaand. De zee is sinds december opgewarmd en onder water is het zicht helder.

De eieren van de legendarische reuzenschildpadden komen uit in april. Tegelijk zie je albatrossen in grote getale neerstrijken om te broeden. Ook de groene zeeschildpadden zijn aan de beurt voor de leg. Ga dus eilandhoppen op de evenaar en ontdek deze maand één van de rijkste schatkisten op deze blauwe planeet.

Reuzeschildpad op de Galápagos

Festivals in de Karoo, Zuid-Afrika

Toeristen worden altijd getipt om in de Zuid-Afrikaanse lente de bloeiende steppe te gaan bewonderen. April is echter het festivalseizoen. Tot 4 april is er het KKNK in Oudtshoorn, een Afrikaanstalig festival met meer dan 200 kunstprojecten, voorstellingen en concerten.

Van 23 tot en met 29 april 2018 kun je vlakbij het Tankwa Natuurreservaat naar AfrikaBurn. Om in Tankwa Town te komen moet je een vijftal uur door het stof rijden vanaf Kaapstad. AfrikaBurn is het kleine broertje van het legendarische Burning Man dat al dertig jaar in de Amerikaanse Nevada-woestijn plaatsvindt.

Na een rit door het verlaten steppelandschap van de Karoo zit je auto gegarandeerd onder het rode stof.

Walpurgisnacht, Duitsland

De zomerzonnewende wordt op 30 april gevierd met grote vreugdevuren in Zweden, Finland, Estland, Litouwen,Tsjechië en Duitsland. Diezelfde nacht is er ook het Keltische vuurfeest Beltane in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Genoeg plaatsen dus om een voorchristelijke feest mee te maken. Ga je voor de Walpurgisnacht, dan kun je niet aan de zwarte magie ontkomen. Het land van de Gebroeders Grimm is het ideale decor voor deze heksensabbat. 

Overdag loop je in het Harzgebergte de mooiste wandelroutes van Duitsland. ‘s Nachts wordt er gedanst en gefeest op de hoge Brockenberg bij het oude Heksenaltaar. Griezel, geniet en ontwaak daarna in een sprankelende maand mei.

Heksen als souvenir van het Harzgebergte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Nele Decock
Nele is een verhalenverzamelaar en heeft al heel wat alleen rondgereisd. Van Oezbekistan tot Madagascar, over de Armeense bergen tot in Kameroen. Voor elk nieuw land leert ze zichzelf een pakketje basiswoorden in de lokale taal. Verder zitten een open vizier, een onversneden onderzoekershart en een gezonde intuïtie ook altijd in haar rugzak. Voor als ze het land uitgaat, lekker op de internetgolven surft of gewoon naar de andere kant van de stad fietst.