Neem je eigen bioscoop mee op reis

Amsterdam, 12 april 2018 – Een langeafstandsvlucht is niet hetgeen waar de doorsnee reiziger zich op verheugd. Links het onrustige gewoel van je buurvrouw, rechts de Amerikaanse romantische comedy met slechte grappen waar je buurman te luid om lacht. Dat blik sardientjes is een noodzakelijk kwaad tot je kan uitstappen aan de andere kant van de wereld. Kan je ontsnappen aan die stoorzenders in jouw persoonlijke ruimte?

Royole Moon is een mogelijk jouw ultieme invulling voor dit verlangen. Na het wachten op het juiste seizoen, het visum, de vertrekdatum van je reis… zit je na uren wachten op boarden, eindelijk in het vliegtuig. Je kan proberen bij te slapen, of je lot zelf in handen nemen. Royole Moon is een handzame 3D bioscoop voor films en gaming. Perfect voor een eigen cocon en de broodnodige afleiding om het wachten te verzachten.

Privé cocon

Het Amerikaanse bedrijf Royole pioniert op het gebied van flexibele displays, sensoren en slimme technologie. Verwacht je dus aan iets beters dan een minischermpje op een achterleuning van de stoel voor je. Laat het goedkope koptelefoontje maar in zijn verpakking. Het valt al uit elkaar valt als je ernaar kijkt en helemaal in het niets naast de leren oorschelpen van de Royole Moon.

De uitklapbare Moon past makkelijk in je handbagage. Zet het ding op je neus. Als je een bril draagt pas je met de dioptriecorrectie de sterkte van de lenzen in je privé bioscoop aan. Met de noise-cancelling hoofdtelefoon op je oren ben je klaar voor opstijgen. Het monotone geluid van de vliegtuigmotoren wordt weggefilterd, zodat je een stuk frisser op bestemming aankomt.

Hightech bingewatchen

Klik eenvoudig door het menu heen om een film te laten starten of highdefinition te gaan gamen vanaf smartphone, tablet, externe harddrive, gameconsole of draadloos internet. Het apparaat heeft ook een intern geheugen van 32GB, dus met wat voorbereiding hoeft er geen extra apparaat mee. Anders dan de meeste VR-apparaten vereist Royole Moon geen speciaal compatibele versie van je bestanden.

Met een resolutie die minstens 10 keer beter is dan je smartphone, beschikt dit gadget over het scherpste 1080p AMOLEDscherm ter wereld. Het optische design en de systeemtechnologie zorgen voor een unieke 3D-ervaring met een groot schaalbaar 800″ gebogen scherm. Zo’n AMOLEDscherm gaat vermoeide ogen tegen en dat is natuurlijk aan te raden als je comfortabel wil gaan bingewatchen tijdens je reis.

Inklapbare bioscoop

Je kan overal deze privé bioscoop opzetten, maar dit apparaat viseert zeker zakenreizigers en vakantiegangers onderweg.  Het apparaat op je hoofd weegt nog geen 700 gram. De processor, opslagcapaciteit en de accu zitten in een externe ‘box’ die met een kabeltje op de bril wordt aangesloten. De box is dus ook een soort powerbank die je de mogelijkheid om tot 5 uur films kan afspelen zonder op het elektriciteitsnet aangesloten te zijn.

Hoewel het model er erg op lijkt, is het geen VR-bril. Er zijn 3D-mogelijkheden, maar je blijft naar een vierkant scherm turen. Je beeld beweegt niet mee als je je hoofd draait. Het grote verschil met VR is dat je bij de Moon nu en dan het idee hebt echt in een privé bioscoopzaal zit. Op zichzelf een heerlijke exclusieve ervaring, niet alleen op reis maar ook thuis.

De Royole Moon is met een adviesprijs van € 899,99 niet goedkoop, maar dan heb je ook wat. Bestellen kan bij de Bijenkorf en via royole.com,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Nele Decock
Nele is een verhalenverzamelaar en heeft al heel wat alleen rondgereisd. Van Oezbekistan tot Madagascar, over de Armeense bergen tot in Kameroen. Voor elk nieuw land leert ze zichzelf een pakketje basiswoorden in de lokale taal. Verder zitten een open vizier, een onversneden onderzoekershart en een gezonde intuïtie ook altijd in haar rugzak. Voor als ze het land uitgaat, lekker op de internetgolven surft of gewoon naar de andere kant van de stad fietst.