Nieuwe kampeertrend: hondenglamping

Amsterdam, 8 april 2018 – Je dacht zeker dat je met glamping je draai had gevonden op de camping? Met glamping is kamperen geen afzien meer, met een luxe canvastent met eigen keuken, douche en comfortabele boxspringmatrassen. Maar dan blijkt Fikkie of Pluto toch niet welkom te zijn of zijn vertier en behoeftes in de omringende bossen te moeten zoeken.

Glampingspecialist Vacanceselect meent dat ook honden recht hebben op een luxe kampeervakantie en heeft nu ‘hondenglamping’ geïntroduceerd. Bij deze nieuwe kampeertrend worden de trouwe viervoeters net als het baasje volledig in de watten gelegd op de camping. Deze campings bieden speciale ‘services’ aan voor de bastaards, rashonden en alle andere keffertjes, zoals een hondenstrand, speciale hondendouches, de beschikbaarheid van een hondentrainer en drinkpunten voor honden.

Vacanceselect selecteerde 40 exclusieve campings in Europa waar honden meer dan welkom zijn en waar de speciale services zorgen voor ,,een groot kwispelstraateffect”. Zo heeft Camping Union Lido aan de Adriatische kust in Italië een ‘dogcamp’ waar alleen gasten met honden verblijven. De camping biedt hondenanimaties, hondenopvang en een restaurant waar de hond mee naartoe mag. Spina Camping Village, ook in Italië, staat viervoeters een ‘dog beach’, een hondendouche en speciale hondenattributen te wachten.

De reisaanbieder nam vorig jaar al een voorschot op het fenomeen hondenglamping met de ‘Cottage Exclusive Dog’. Dit is een luxe onderkomen voor gezin én hond. De trouwe metgezel beschikt hierbij over een apart en overdekt buitenverblijf. Bij hondenweer loopt de hond via het houten terras zo zijn eigen kamer in.

Met de introductie van hondenglamping wil Vacanceselect tegemoet komen aan hondenbezitters die houden van luxe kamperen en hun loyale lobbes niet thuis willen laten. ,,Ook voor een hond is het leuk om een break te hebben van de dagelijkse routine’, zegt de reisorganisatie. Glamping met de hond kan rechtstreeks worden geboekt op de website.

Foto © Vacaceselect Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!