4 mei is de drukste dag op Schiphol

Amsterdam, 12 april 2018 – Ga je tijdens de meivakantie vliegen vanaf Schiphol? Hou dan rekening met grote drukte, net als een jaar geleden. In de periode van 20 april tot en met 14 mei reizen naar verwachting in totaal 5,2 miljoen mensen van, naar en via Schiphol, zo maakte de luchthaven bekend. Vooral op vrijdag 4 mei kun je je borst natmaken. Dat wordt de drukste dag, met zo’n 226.000 reizigers.

In de officiële week van de meivakantie is het aantal mensen dat aankomt en vertrekt 7 tot 8 procent meer dan in dezelfde week van 2017. Degenen die toen vlogen vanaf de luchthaven, zullen de drukte niet snel vergeten. Tijdens de meivakantie van 2017 was het op sommige dagen zo druk, dat tientallen passagiers hun vlucht hadden gemist. Vooral voor de security stonden lange rijen.

Schiphol zegt nu maatregelen te hebben genomen ,,om ieders vakantiestart zo prettig mogelijk te laten verlopen”. De luchthaven zet in de vakantieperiode veel extra medewerkers in. Bij de securitycontrole is bijvoorbeeld 20 procent meer bezetting dan in 2017.

Medewerkers maken reizigers wegwijs in de terminal en bij grote drukte zijn er speciale ‘crowdteams’ om alle passagiersstromen in goede banen te leiden. Er is een Welcome @ Schipholteam met voormalige medewerkers die vrijwillig reizigers een warm welkom bieden. Hopelijk delen ze geen mini-stroopwafeltjes meer uit, want dat helpt niet om het leed van het lange wachten te verzachten….

Schiphol heeft nog een verzoek aan reizigers: kom niet te vroeg! Luchtvaartmaatschappijen geven een adviestijd om op het vliegveld te zijn. Voor vluchten binnen Europa is dat vaak twee uur van te voren en voor intercontinentale vluchten is dat vaak drie uur van tevoren. Het advies is om niet veel eerder te komen, want dan staan reizigers onnodig in de rij voor vluchten die eerder vertrekken.

Foto © Schiphol Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!