Schoonouders mee op vakantie? Liever niet!

Amsterdam, 18 april 2017 – Schoonouders mee op vakantie? Een deel van de vakantiegangers gruwelt alleen al bij het idee! Een derde van de Nederlanders blijft zelfs liever thuis dan dat zij met de ‘koude kant’ op vakantie gaat. Vooral vrouwen zien het niet zitten de reis met de schoonouders door te brengen. Liefst 40 procent van de vrouwen wil haar schoonmoeder of schoonvader verre van zich houden tijdens de welverdiende vakantie.

Dat blijkt althans uit een onderzoek van de kortingswebsite Acties.nl, die 1083 Nederlanders vroeg met wie ze wel of juist niet op vakantie willen gaan. Opvallend is echter dat veel jongeren hun schoonouders helemaal niet als een blok aan hun been zien op reis. Driekwart heeft er helemaal geen probleem mee om er met zijn of haar schoonfamilie tussenuit te gaan. Wellicht speelt mee dat jongeren nog geen schoonouders hebben, óf dat ze er minder ervaring mee hebben…

Zoals te verwachten is, willen de meeste vakantiegangers wel graag met hun eigen partner naar het buitenland. Alleen onder jonge mannen tot 30 jaar oud is er een deel die hier tegenaan hikt. Zo’n 10 procent van de jonge mannen gaat liever met vrienden op vakantie dan met de eigen partner. Ontstane ruzies tijdens een vakantie zou hiervoor de reden kunnen zijn, zeggen de onderzoekers. Een op de drie ondervraagden ligt met de partner in de clinch zodra de koffers zijn gepakt.

,,Dit zou weleens kunnen komen omdat vrouwen aangeven dat ze veel meer invloed hebben op de uiteindelijke keuze van de vakantiebestemming”, aldus Vince Franke van Acties.nl. ,,Maar liefst 36 procent van de vrouwen zegt meer invloed te hebben dan de partner, tegenover slechts 22 procent van de mannen.”

Niet alleen de eigen vakantiebestemming kan tot frictie leiden, ook jaloezie speelt een rol. Ruim de helft van de ondervraagden (51 procent) zegt weleens jaloers te zijn op de vakantiebestemming van een bekende. Opvallend is dat jonge vrouwen tot 30 jaar fors hoger scoren. Dat kan ook bijna niet anders: op Instagram zie je bijna alleen nog maar foto’s voorbij komen van jonge vrouwen die onder palmbomen op een hagelwit strand mojito’s drinken uit kokosnoten. Probeer dan maar eens de jaloerse gevoelens het hoofd te bieden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!