Varend pretpark te water gelaten

Amsterdam, 17 april 2018 – De naam Symphony of the Seas doet iets groots, machtig en vol bravoure verwachten. Is het een vergeten compositie van Mahler of een onontdekte Haydn? Beethoven heeft er niets mee te maken en de Disneykrab Sebastiaan staat ook niet te swingen als orkestdirigent. Deze naam werd vorige week bij de doopvont gegeven aan het grootste cruiseschip ter wereld. Of is het een varend pretpark?

Reuzenfamilie

Cruiserederij Royal Carribean heeft weinig moeite met het bedenken van namen voor zijn gigantische schepen. Twee jaar geleden ging het passagiersschip Harmony of the Seas de zusterschepen Allure of the Seas en Oasis of the Seas achterna. Op de Franse scheepswerf van Nantes is drie jaar gebouwd aan de nieuwe telg in deze reuzenfamilie.

Zussen vergelijk je snel maar natuurlijk is de nieuwste, ook de grootste. Hoewel ze elkaar qua lengte slechts luttele centimeters ontlopen. De jongste telg is wel 2 ton zwaarder dan haar zusje Harmony. Er zijn 18 dekken om op te verdwalen, 22 restaurants en 2759 hutten met een capaciteit van 6680 gasten en daarbij lopen ook nog 2200 bemanningsleden rond.

Toch heb je blijkbaar niet het gevoel dat je in een druk dorp rondloopt. Je kan er de hele dag door eten kan bestellen. Zo reguleert de spits aan de restauranttafels zich vanzelf. Haute cuisine, Jamie Oliver, Mexicaans, sushi en nog veel meer. De boot is opgedeeld in zeven verschillende ‘wijken’. Net als op de camping of in een pretpark kan je dankzij een kaartje de weg vinden in het verticale hoteldorp.

Varend avonturenpark

Voor sommigen is op reis zijn hetzelfde als onderweg zijn. Anderen zijn het liefst zo snel mogelijk op de plek van bestemming en krijg je met geen stokken de camping meer af. Wil je beide werelden combineren? Misschien is een cruise dan jouw ideale reis. Op schepen van Royal Carribean zijn de activiteiten wel wat spectaculairder dan enkel zwembaden, zonnedek, toprestaurants, fitness en casino. Die hebben ze ook maar er is veel meer !

Iedereen kan op Symphony of the Seas genieten van een wandeling tussen de 12 000 planten en bomen van het schaduwrijke Central Park. Maar boven dit park hangen 3 razendsnelle waterglijbanen die vele verdiepingen voorbij sjezen. Alsof er nog geen water genoeg is, kan je spectaculaire stuntshows in het Aqua Theater en kunstschaatsers en tientallen drones op een moderne ijsbaan gaan bewonderen. Of lekker zelf surfen in de simulator flowRider.

Wil je een watervrij dagje? Ga dan naar de lasergame-arena, het basketbalveld en eindig met een paar Broadway-musicals. Met de Royal Carribean app veranderen reclameborden op Broadwalk in interactieve games. Degenen die zoeken naar rust en stilte kunnen gaan relaxen in de wellness met massage, fitness en yoga. Er is een hedendaagse kunstcollectie te ontdekken met meer werken dan er schilderijen in het Louvre zijn.

Kinderen van alle leeftijden

De blikvanger voor gezinnen is de nieuwe Ultimate Family Suite. Deze kleurrijke loftsuite met butlerservice omvat een glijbaan van de kinderkamer naar de woonruimte, een kamerhoge LEGO-muur, een verzameling videogames, een airhockeytafel en een balkon met touwenklimrek, kindvriendelijke snookertafel en bubbelbad.

Op het schip kan je natuurlijk ook je kinderen kwijt bij 3D-films, in de kinderdisco en het H2O waterpark met badmeesters op elke hoek. Het hele schip heeft een speels en fris imago. Royal Carribean promoot zichzelf dan ook als de cruise voor kinderen van alle leeftijden. De vraag is blijkbaar groot want het vijfde schip staat al in de steigers. Melody of the Seas gaat  te water in 2021.

Inschepen

Als je uitstapt op de luchthaven van Barcelona zie je het schip al liggen in de haven. Tot 28 oktober zijn er 8-daagse Middellandse Zee cruises te boeken vanaf 1300 euro per persoon. In het hoogseizoen kan je ook in Rome op dit avonturenpark inschepen. Er zijn verder cruisehaltes in Mallorca, Marseille, Florence en Napels. Het is de vraag of je eigenlijk ook nog iets wil gaat zien van de Westelijke Middelandse Zee. Op deze reis vraagt niemand je onderweg: “Is het nog ver?”

Op 28 oktober ligt de oceaanreus op koers en vertrekt voor een volledig uitverkochte trans-Atlantische overtocht naar Miami. Vanuit Zuid-Florida kan je daarna het hele jaar door met  Symphony of the Seas de Oostelijke en Westelijke Caraïben doorkruisen. Zo heeft Florida er een nieuw en varend pretpark bij.

Voor meer informatie en boekingen kan je naar www.royalcarribean.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Nele Decock
Nele is een verhalenverzamelaar en heeft al heel wat alleen rondgereisd. Van Oezbekistan tot Madagascar, over de Armeense bergen tot in Kameroen. Voor elk nieuw land leert ze zichzelf een pakketje basiswoorden in de lokale taal. Verder zitten een open vizier, een onversneden onderzoekershart en een gezonde intuïtie ook altijd in haar rugzak. Voor als ze het land uitgaat, lekker op de internetgolven surft of gewoon naar de andere kant van de stad fietst.