Met vertraging op weg met Small Planet Airlines

Amsterdam, 6 april 2018 – Dat je klein bent, betekent niet automatisch dat je snel en wendbaar bent. Heb je weleens van Small Planet Airlines gehoord? Om hiermee te vliegen, heb je een flinke dosis zitvlees nodig. Deze luchtvaartmaatschappij heeft afgelopen maand op Schiphol opvallend vaak te maken gekregen met langdurige vertragingen.

Liefst 13 vluchten van de Litouwse low budget maatschappij hadden in maart 2018 een vertraging van méér dan drie uur, meldt het claimbedrijf EUclaim. En dat terwijl Small Planet Airlines slechts één vliegtuig in Nederland heeft staan. Ter vergelijking: Transavia heeft ongeveer 26 vliegtuigen in Nederland staan. Deze luchtvaartmaatschappij had in maart tien vertragingen van meer dan drie uur op zijn naam staan.

Als onafhankelijke reiziger zal je waarschijnlijk niet snel een vliegticket bij Small Planet Airlines hebben geboekt. De luchtvaartmaatschappij uit Litouwen, opgericht in 2009, werkt vooral samen met grote reisorganisaties. Zo vliegt Neckermann sinds 2016 met Small Planet Airlines naar verschillende zonbestemmingen rond de Middellandse Zee, zoals Tenerife, Kreta, Mallorca en Rhodos.

Bereid je dus voor op een lange vliegreis als je een pakketreis naar zo’n bestemming hebt geboekt. Bij een vertraging van meer dan 3 uur kun je overigens wel een claim indienen voor een vergoeding. De hoogte van de vergoeding van een vertraagde vlucht is afhankelijk van de vliegafstand, en ligt tussen de € 250 en € 600. Als je een vlucht hebt met Small Planet Airlines en te maken hebt met een vertraging, is het verstandig zoveel mogelijk foto’s te maken van vertrekborden met delayed en al je vliegtickets en instapkaarten goed te bewaren. Altijd handig als bewijs.

Het eerste kwartaal van 2018 was overigens een erg turbulente periode voor vliegtuigpassagiers, zegt EUclaim. Slecht weer en stakingen zorgden voor 42 procent meer vertraagde en geannuleerde vluchten van en naar Nederland. In het eerste kwartaal waren liefst 3689 vluchten geannuleerd of langdurig vertraagd. In de eerste drie maanden van 2017 waren dat nog 2593 vluchten. De grootste impact voor Nederlandse passagiers was de staking van de Transavia-piloten op 19 februari 2018.

Foto © Flickr.com/Riik@mctr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!