Nieuwe stoel maakt vliegen nog beroerder

Amsterdam, 23 april 2018 – Vliegen in economy class is vaak geen pretje, met weinig beenruimte en matige maaltijden waarvoor je diep in de buidel moet tasten. Maar het kan altijd nog erger, wat de krapte in en rond je stoel betreft. De Italiaanse stoelenfabrikant Avio Interiors heeft nieuwe vliegtuigstoelen geïntroduceerd waarbij je meer rechtop staat dan lekker onderuit zit.

Op een luchtvaarttentoonstelling in Hamburg presenteerde Avio Interiors met trots de nieuwe stoelenserie Skyrider 2.0, een ‘innovatieve’ vliegtuigstoel die het mogelijk maakt 20 procent meer passagiers in een vliegtuig te proppen. Het zijn een soort hangstoelen die je ook weleens in de metro ziet, met een klein zitvlak waar je ternauwernood met je billen op kunt leunen.

De nieuwe rechtopstaande stoel heeft volgens de fabrikant alleen maar voordelen. ,,Het maakt een ultrahoge dichtheid in de cabine van het vliegtuig mogelijk”, aldus Avio Interiors. Bovendien komt er meer ruimte in het vliegtuig voor verschillende klassen, waarbij je dus extra moet betalen als je tijdens de vlucht wilt zitten.

De stoelen hebben maar de helft van het gewicht van een standaard vliegtuigstoel, wat het vliegen energiezuiniger maakt. Ze bestaan uit minder onderdelen, waardoor ze makkelijker te onderhouden zijn. En het grootste voordeel van alles: de Skyrider 2.0-stoelen zijn goedkoper, zowel voor luchtvaartmaatschappijen als voor de passagiers. Met deze ergonomisch ontworpen stoelen ben je straks nog minder geld kwijt voor je vliegticket.

Het is niet bekend of er al luchtvaartmaatschappijen zijn die een bestelling hebben geplaatst. Zonder dat we de stoelen zelf hebben uitgeprobeerd, kunnen we al concluderen dat deze innovatie het vliegen alleen maar beroerder maakt. Het lijkt een tussenfase naar de volgende stap: staand vliegen, met je veiligheidsgordel vastgegespt aan een hekje. Hou het bij normale zitstoelen, wat ons betreft, en maak het vliegen maar wat minder goedkoop.

Foto's © Avio Interiors, Naples, Italy.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!