Voor een vakantie zonder kleren is er nu een Airbnb voor nudisten

Amsterdam, 11 mei 2018 – Heb je je ooit afgevraagd of je topless mag zonnebaden op het balkon van je vakantiehuisje? Of dat je naakt in je gehuurde appartementje heen en weer mag banjeren, zonder dat de overburen scheve ogen krijgen? Het zijn geen problemen waar wij dagelijks mee worstelen op reis, maar dat is kennelijk anders voor mensen die op vakantie graag uit de kleren gaan.

Als je tijdens je buitenlandse trip graag zonder gêne én lappen stof op je vakantie-adres wilt verblijven, kun je sinds kort terecht bij een ‘Airbnb’ voor nudisten. NaturistBnB is een nieuw boekingsplatform die alleen maar accommodatie aanbiedt waar naaktlopers, bloteriken,  naturisten en nudisten meer dan welkom zijn.

Het gaat eigenlijk om gewone vakantiehuizen, appartementen, homestays bij particulieren en resorts, maar allemaal hebben ze twee dingen gemeen. Je hebt een naturistvriendelijke gastheer en kleding is optioneel. Een ideale plek dus voor een naturistenvakantie, want op deze plekken loop je niet tegen gedragsregels en lokale mores aan.

NaturistBnB is opgericht door twee Finnen in de ’40 die een homestay voor nudisten aanboden via de echte Airbnb. Dat was geen succes, onder meer omdat Airbnb graag wilde dat gasten hun kleding aan zouden houden. Daarop besloten ze hun eigen website te beginnen zodat ze gelijkgestemde reizigers kunnen bedienen. Zelf hadden ze al enige ervaring met naturistenvakanties en het bezoeken van naaktstranden.

Er staan inmiddels accommodaties uit de hele wereld op NaturistBnB, van Italië en Spanje tot meer exotische plekken als Maleisië en Uruguay. Het is niet verwonderlijk dat vooral de zonnige bestemmingen in de meerderheid zijn. Er zitten riante vakantievilla’s bij met grote tuinen, maar ook woningen met kamers die worden verhuurd aan verschillende groepen nudisten.

Er gelden wel enkele huisregels voor deze naaktaccommodatie. Zo moet je altijd en overal een handdoek mee naartoe nemen, is fotograferen taboe en mag je geen andere nudisten in je vakantie-omgeving aanstaren. Hou je graag van naturistenreizen, kijk dan op www.naturistbnb.com

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!