Hoe je tientallen euro’s kunt besparen op de bagage in het vliegtuig

Amsterdam, 20 mei 2018 – Vliegen lijkt vaak goedkoop, maar wees niet verrast door de vele kosten die erbij komen. Bovenop de prijs van een vliegticket moet je nog betalen voor de stoelreservering, het eten en drinken en het inchecken van je bagage. Dat is waar luchtvaartmaatschappijen aan verdienen, want hoe kunnen ze anders de prijs van een vliegticket zo laag houden?

Vooral voor het inchecken van je koffer of rugzak als ruimbagage ben je al tientallen euro’s kwijt, en dat voor een enkele reis. Zo betaal je bij KLM en Ryanair € 25 voor je ruimbagage voor een Europese vlucht, als je dit online regelt. Op de luchthaven zelf betaal je € 40 voor het inchecken van je koffer. Bij een retourtje betaal je dus € 50 of € 80 voor elk stuk bagage dat je incheckt.

Er zijn steeds minder luchtvaartmaatschappijen waarbij je je bagage gratis kunt meenemen. De meest simpele manier is dan om enkel handbagage mee te nemen, waarmee je de prijs van een vliegticket laag kunt houden. Je ziet passagiers die hun spullen krampachtig in die trolley proberen te stoppen, zodat ze de koffer niet hoeven in te checken.

Travel hack

Maar er is nog een andere eenvoudige travel hack waarmee je tientallen euro’s kunt besparen op de bagage voor in het vliegtuig. Neem gewoon een té grote koffer mee als handbagage, en je kunt deze gratis meenemen op de vlucht. De handbagage moet namelijk aan bepaalde afmetingen voldoen voordat je die mee mag nemen in de cabine.

Bij het instappen in het vliegtuig controleert een steward of stewardess of de handbagage niet te groot is. Is dat wél het geval, dan wordt je koffer of reistas apart gezet en alsnog ingeladen in het ruim van het vliegtuig.

Op de luchthaven loop je met je rolkoffer direct door naar de security en de paspoortcontrole. Bij de gate reageer je verbaasd of teleurgesteld dat jij je koffer niet als ‘handbagage’ mag meenemen. Eenmaal aangekomen op je plek van bestemming komt je koffer op de bagageband terecht, samen met de bagage van alle andere passagiers. Zij hebben € 25 betaald om hun koffer in te checken, terwijl jij de te grote bagage gratis mee mocht nemen.

Deze travel hack werkt alleen als je maximaal één stuk bagage meeneemt (naast een accessoire, zoals een handtas of een laptoptas). Zorg ervoor dat je koffer, reistas of rugzak niet té groot is, anders valt het op en wordt je er voor de security al uitgepikt. Wil je eigenlijk meer kleren en accessoires meenemen dan in je handbagage past, dan is dit een handige manier om dit gratis te kunnen vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!