Voortaan de goede kant op lopen met Google Maps

Amsterdam, 16 mei 2018 – Wie al wandelend Google Maps gebruikt, zal het zeker herkennen. Je komt gedesoriënteerd uit een metrostation of uit een warenhuis en je hebt geen idee welke kant je op moet. Je ziet wel de blauwe stippeltjes staan, maar welke kant leiden die op? Vaak moet je dan eerst een stukje lopen om te zien of die blauwe stippeltjes synchroon lopen met jouw looproute.

In de toekomst is dat verleden tijd, als het aan Google ligt. Het Amsterdamse kantoor van de Amerikaanse zoekmachinegigant gaf reisbloggers deze week alvast een sneak preview van alle nieuwe features en foefjes die de populaire kaarten-app te wachten staan.

Een van de nieuwigheden is dat je met Google Maps voortaan de goede kant op loopt. Je zet de camera aan van je smartphone, je ziet de omgeving en een pijltje wijst je meteen in de goede richting. Het is nog niet bekend wanneer het wordt ingevoerd, maar handig is het zeker!

Ook nieuw is dat Google Maps rekening gaat houden met jouw persoonlijke voorkeuren. Hoe vaker je een restaurant of café opzoekt in de app, hoe groter de kans dat je de volgende keer een horecagelegenheid te zien krijgt die beter bij je smaak past. Google Maps ‘onthoudt’ als het ware waar je geweest bent en stemt daar de resultaten op af. Als je bijvoorbeeld vaak in een sushirestaurant eet, komen er bij het zoeken sneller sushirestaurants in beeld.

Verder komt er een nieuwe functie om plekken te delen met vrienden of familie. Als je samen uit eten wilt of een activiteit wilt ondernemen, kun je een groep aanmaken en een shortlist samenstellen. Vrienden en familie kunnen hun stem uitbrengen en plaatsen toevoegen. Zo kun je samen beslissen welk restaurant het wordt.

De laatste noviteit in Google Maps is de nieuwe functie For You, waardoor je op de hoogte blijft van nieuwste plekken en happenings in jouw gebied. Als er een nieuw koffietentje of een nieuwe pop-upwinkel opent in jouw omgeving, zie je dat meteen. Zo mis je nooit meer iets in jouw favoriete buurt.

Wat voorlopig niet gaat veranderen, is het taalgebruik van Google Maps. Bij het autorijden in het buitenland is het altijd lachwekkend om te horen hoe de Nederlandse Google-stem buitenlandse straatnamen uitspreekt. Als je in Frankrijk af moet slaan in de richting van Rue des Ecoles (de schoolstraat), krijg je te horen dat je af moet slaan naar de ruwee tes ekoolus. In landen als IJsland en Japan is het nog hilarischer 😉

De nieuwe functies van Google Maps worden de komende tijd geleidelijk aan uitgerold in Nederland. Wil je meer weten over alle nieuwe features van Google Maps? Op hun blog lees je er meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!