Bij KLM krijg je bij vertrek al een flesje water

Amsterdam, 20 juni 2018 – KLM gaat de service in Economy Class vernieuwen. Passagiers op intercontinentale vluchten krijgen binnenkort bij vertrek al een flesje water, een verfrissingsdoekje en een koptelefoon. Naast deze ‘welkomstservice’ krijgen passagiers ook meer keuze uit de maaltijden.

Op een intercontinentale dagvlucht vanuit Amsterdam bestaat de vernieuwde maaltijdservice ,,onder andere uit een warme maaltijd naar keuze, een grote en rijkelijk gevulde salade en een dessert”. Alsof dat nog niet genoeg is, worden naast de gewone snacks ook extra versnaperingen uitgeserveerd als ,,ijsjes, zoetigheden en hartige snacks”. Mocht je de stewardess je over het hoofd hebben gezien, dan mag je deze versnaperingen ook bij het keukentje halen. En niet onbelangrijk: ,,Het aanbod van de totale service sluit zoveel mogelijk aan bij het bioritme van de passagiers.”

De nieuwe dienstverlening ,,sluit goed aan bij de behoeften van passagiers”, zo maakte KLM bekend. Het is echter ook een beetje een bezuinigingsmaatregel. In de nieuwe cao voor cabinepersoneel is namelijk afgesproken dat er een bemanningslid minder ingezet wordt op een groot aantal intercontinentale vluchten. Daarbij hoort een service in de Economy Class die efficiënter is. Het helpt om daarom bij vertrek al een flesje water, koptelefoon en verfrissingsdoekje uit te delen, een service die tot dusver eigenlijk alleen aan passagiers van Business Class was voorbehouden.

Ook gaat de luchtvaartmaatschappij de ruimte op het nieuwe maaltijdplateau beter benutten. ,,Zo passen er meer plateaus in een trolley en krijgen passagiers een snellere service”. Is dit voor jou een reden om nu vaker voor KLM te kiezen? Een goede service is zeker belangrijk, maar de meeste reizigers zullen op intercontinentale vluchten toch vooral kijken naar de beenruimte en de prijs van een vliegticket. Veel mensen nemen sowieso al een (gratis) flesje water mee: op Schiphol vullen ze hun lege waterfles met kraanwater.

De nieuwe service gaat in per 1 juli 2018 en geldt vooralsnog voor KLM-vluchten naar negen bestemmingen: Bonaire, Entebbe, Fortaleza, Osaka, Hongkong, Vancouver, Seoul, Rio de Janeiro en Houston. Vanaf 28 oktober, met ingang van de winterdienstregeling, is de dienstverlening beschikbaar op alle intercontinentale vluchten van KLM.

Foto's © KLM/Cintra van Westen FB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!