Deze rugzak kun je ook als stoel gebruiken

Amsterdam, 24 juni 2018 – Moe van het reizen? Moet je lang wachten op een stoffig busstation of wil je even relaxen tijdens een wandeling? Bankjes zijn vaak schaars, bezet of afwezig, maar met deze nieuwe rugzak kun je evengoed uitpuffen zonder een gedwongen kleermakerszit (hoe goed dat ook is voor je yoga-oefeningen).

De Wingdo is een daypack die je in een handomdraai in een stoeltje hebt veranderd. Zo kun je ontspannen achterover leunen, of je nou op het strand, in het bos of op een druk stadsplein bent. Om het leven aan je voorbij te zien glijden, met de vrijheid te gaan, te staan en te zitten waar je maar wilt. Een rugzakje waarmee je de wereld ‘je thuis kunt maken’, zoals de ontwerper zegt.

De achterkant van de rugzak bestaat uit een zacht kussentje dat je met een eenvoudige veegbeweging achterover klapt. Een stevig rubberen frame zorgt ervoor dat de daypack robuust op zijn plek blijft staan en jouw gewicht kan dragen. De Wingdo heeft twee vakken met ritssluitingen en een binnenvak waar een laptop in past. De rugzak is waterbestendig en een beetje duurzaam – de riempjes zijn gemaakt van oude veiligheidsgordels.

De stoel-rugzak is bedacht in Portugal en won onlangs een design-wedstrijd in de hoofdstad Lissabon. Je kunt ‘m krijgen in zwart en grijs – hopelijk komen daar in de toekomst wat hippere en frissere kleuren en designs bij. De Wingdo is te koop € 169,90. Niet heel goedkoop, maar handigheid heeft zijn prijs. De rugzak met ingebouwde zitting kun je bestellen via de website: www.wingdo.pt

Foto's © Wingdo Portugal.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!