Vietnam heeft het goedkoopste strand

Amsterdam, 13 juni 2018 – Voor het goedkoopste strand moet je naar Vietnam. Voor een dagje zonnebaden op Cua Dai Beach nabij Hoi An ben je niet meer kwijt dan € 13,44. Ben je een big spender die niet zo op de kleintjes hoeft te letten? Dan kun je zonder problemen naar Anse Vata in Nieuw-Caledonië, een paradijselijke eilandengroep in de Stille Oceaan. Dit strand geldt als het duurste ter wereld, waar één dag zon, zee en zand je € 78,57 kost.

Dat blijkt uit de Strand Prijsindex 2018, het jaarlijkse strandonderzoek van TravelBird. De online reisorganisatie heeft voor de derde keer zo’n 300 stranden met elkaar vergeleken, van over de hele wereld. De badplaatsen bevinden zich in meer dan 90 landen. TravelBird heeft berekend wat een dagje strand per persoon kost als je optimaal gebruikmaakt van alle faciliteiten.

Je huurt een ligstoel en een parasol en je koopt een fles zonnebrandcrème, een flesje water, een biertje en een ijsje. Je gaat er uitgebreid lunchen (inclusief drankje en dessert). Bij sommige stranden moet je entree betalen, dat ook bij de kosten is meegenomen. Uit het onderzoek kon TravelBird een ranglijst opstellen met de kosten van de 300 stranden.

Uit deze ranking blijkt dat Vietnam sowieso een goedkope bestemming is voor low budget strandgangers. Ook de nummers twee en drie van de top 10 van goedkoopste stranden liggen in dit land: City Beach bij Nha Trang (€ 14,47) en Long Beach op het eiland Phu Quoc (€ 16,03). Veel goedkope stranden liggen ook in India.

Na Nieuw-Caledonië spant de Italiaanse badplaats Finale Ligure de kroon, als je kijkt naar het prijskaartje. Voor een dagje strand moet je hier € 76,59 uittrekken. Deze charmante badplaats ligt aan de Italiaanse ‘bloemenrivièra’ in de noordelijke Italiaanse provincie Savona. Je vindt er een zandstrand van 4 kilometer met een mooie boulevard en uiteraard veel bloemen.

Nog meer schokkende bevindingen: het duurste flesje water van 500 ml is te koop op Velavaru Island op de Malediven, met een prijs van € 9,95! Op het strand van Sidi Bou Said in Tunesië betaal je niet meer dan € 0,22 voor een flesje water. Bekijk hier de hele ranglijst van de Strand Prijsindex 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!