30 juli is de drukste dag op Schiphol deze zomer

Amsterdam, 5 juli 2018 – Vlieg je vanaf Schiphol deze zomer? Bereid je goed voor, vertrek op tijd en ontspan! Ook in de zomer van 2018 is weer sprake van grote drukte op onze nationale luchthaven. In de grote vakantie, van 7 juli tot en met 2 september, reizen gemiddeld zo’n 220.000 mensen van, naar of via Schiphol.

De drukste dag wordt maandag 30 juli, zo maakte de luchthaven bekend. Naar verwachting zijn er dan 233.000 mensen die gebruikmaken van Schiphol. Binnen Europa is het Verenigd Koninkrijk het populairst, met 26 bestemmingen waarop wordt gevlogen. Ook vliegen veel vakantiegangers vanaf de luchthaven naar Spanje, Italië en Griekenland, zoals elk jaar.

Buiten Europa zijn vooral de vluchten naar de Verenigde Staten in trek (president Trump schrikt dus niet af…). Wekelijks vertrekken daar bijna 75.000 mensen naartoe, en dat is ruim 10 procent meer dan vorig zomerseizoen.

Schiphol zegt weer de nodige voorbereidingsmaatregelen te nemen om ,,ieders reis zo soepel en comfortabel mogelijk te laten verlopen”. Er is 20 procent meer personeel, er is extra informatievoorziening voor reizigers en er zijn zogeheten ‘crowdteams’ die de menigte in goede banen proberen te leiden.

De luchthaven adviseert passagiers ook zo min mogelijk handbagage mee te nemen, zodat de veiligheidscontrole sneller gaat (en misschien moet er ook eens duidelijkheid komen over powerbanks en fototoestellen: moeten die nou wel los door de scanner, of niet? Bij de ene beveiligingsmedewerker wél, en bij de andere niet).

Ondanks de extra maatregelen kunnen de wachttijden langer zijn, waarschuwt Schiphol. ,,Echter, als reizigers de adviestijd van hun luchtvaartmaatschappij volgen, is de totale tijd dat zij op Schiphol verblijven vaak hetzelfde als anders.” Het advies voor vluchten binnen Europa is om meestal 2 uur van tevoren op het vliegveld te zijn en voor intercontinentale vluchten 3 uur.

Wat zéker niet helpt voor een relaxt begin van de vakantie zijn de dreigende stakingen. Vakbond FNV heeft aangekondigd dat er ,,vrijwel zeker” stakingen en acties komen onder de beveiligingsmedewerkers omdat ze een loonsverhoging willen. En hoe kunnen die medewerkers Schiphol het hardste treffen? Juist: door het werk stil te leggen tijdens de zomervakantie.

Foto's © Schiphol Group / Bart Brussee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!