De beste plekken voor een perfecte vakantieliefde

Amsterdam, 6 juli 2018 – ‘Summer loving had me a blast, summer loving happened so fast
I met a girl, crazy for me, I met a boy, cute as can be’

Wie kent deze iconische songtekst uit de even iconische film Grease nou niet? De eerste paar beelden zat ieder meisje vastgeplakt aan de tv; een fantastische vakantieliefde, een knappe  jongen, romantiek aan het strand.. Dat wil toch iedereen?

Internationale Zoendag

Gelukkig hebben we Lexa.nl, die lanceert vandaag, op Internationale Zoendag, dé online gids met de beste date hotspots in Europa. Wij zijn voor, want zeg nou zelf, niks is leuker dan een summer romance toch? (de heimwee vergeten we voor het gemak even) Lexa.nl deed een onderzoek onder bijna 10.000 Europese singles over zomervakantie en de liefde. Daaruit blijkt dat 85% van de singles vindt dat een vakantieliefde ook na de vakantie gewoon stand kan houden, dus wat houdt je tegen? Thuis op de bank blijven zitten helpt natuurlijk niet zoveel bij het vinden van die leuke zomerdate.

Volgens Nederlandse single dames kun je het beste een tripje naar Spanje of Italië boeken, want de mannen daar schijnen toch echt de beste lovers te zijn. De beste stad voor een first date vinden zij dan ook Rome, gevolgd door Londen en Parijs. Bij mannen staat daarentegen Parijs op nummer één, terwijl zij voor het vinden van een vakantieliefde kiezen voor Spanje, Duitsland en Zweden.

Places to be

Nederlandse singles blijven in tegenstelling tot andere singles in Europa veel vaker thuis in de zomervakantie. Toch heeft bijna de helft (46%) wel al eens een vakantieliefde gehad. Maar hoe vind je die leuke dames en heren dan? Ook dat hebben de Nederlandse singles laten weten in het onderzoek, zie hier de top 3 places to be om dé perfecte summer romance op te duiken:

  1. Single (parent) vakantie (42%)
  2. Strandvakantie (41%)
  3. Georganiseerde groepsreis (39%)

Op www.thedatingmap.nl kun je de beste hotspots vinden op het gebied van eten en drinken, cultuur, uitgaan en overnachten, in verschillende Europese landen. Dus singles, durf de stap te zetten, boek een vakantie en zorg dat de summer romance van Danny en Sandy niets lijkt in vergelijking met die van jou. Mocht er nou toch niks voor je bij zitten, een vakantie in je eentje is ook hartstikke leuk en óók een ervaring om nooit te vergeten!

Ps. Heb jij nog tips om de ultieme vakantieliefde te strikken? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Gina Veenis
Hi, ik ben Gina Veenis, 23 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik ben een echte vakantielover; zonvakanties, wandelvakanties, wintersport, I want it all! Ik hou er ook van om nieuwe verborgen plekjes te ontdekken, of dat nou in mijn eigen stadje is of ergens anders ter wereld. Naast reizen behoren koken en eten ook tot mijn passies, dus waar ik ook kom; de lokale specialiteit moet altijd geproefd worden! Ik hoop nog veel mooie plekken te kunnen bezoeken en die met jullie te delen :) Mail me op gina@wereldreis.net