Op kampeervakantie met een ‘tank’

Amsterdam, 10 juli 2018 – Heb je er ooit weleens aan gedacht met een ‘tank’ op kampeervakantie te gaan? De Australische Bruder X caravan komt daar aardig dicht bij in de buurt… Deze gepantserde caravan ziet eruit als een tank (of als een tank die tot caravan is omgebouwd, het is maar net hoe je het bekijkt).

Met deze legergroene caravan maak je zeker de blits als je hiermee de camping op komt rijden. Maar de Bruder EXP-6 is vooral ontworpen voor avontuurlijke reizigers die houden van off road tripjes en een caravan nodig hebben die tegen een stootje kan. Alle vier de wielen van het stalen bakbeest hebben een eigen luchtvering en acht schokdempers zorgen ervoor dat je er probleemloos mee door kuilen en gaten kunt rijden.

Bovendien is deze caravan uitstekend geïsoleerd en kun je ermee op stap bij temperaturen van -20 °C tot + 50 °C. Eindelijk een caravan waarmee je dus zowel door het ijzige poolgebied als door de zanderige woestijn kunt rijden 😉 Het is een ‘sportieve en dynamische’ caravan die je niet zal vertragen zoals ‘dikke en grote caravans doen’, aldus de twee broers (Brüder) die deze sleurhut hebben ontworpen.

Ook binnen lijkt de Bruder X best comfortabel, zeker als je het met een echte tank vergelijkt. Er is een comfortabele bank, flatscreen televisie en 360 graden audio en verwarming. De hoogte van het dak kun je verstellen en met een smartphone bedien je de verlichting. Het keukenblok kun je aan de buitenkant uitvouwen tot een soort buitenkeuken en de watertank heeft een capaciteit van 200 liter. De caravan heeft een lengte van 6,7 meter en is geschikt voor maximaal 6 personen.

De broers kwamen op het idee van de caravan nadat ze in de meest afgelegen gebieden van Australië hadden gebivakkeerd. Maar je hoeft niet helemaal naar dat continent te reizen om er een te kopen. De Bruder X wordt desgewenst naar Europa verscheept. Hoewel, je kunt er natuurlijk ook een roadtrip mee maken, en van Australië via Azië en het Midden-Oosten naar Nederland rijden. Hoe cool is dat? Het enige probleem is misschien de prijs. Je kunt deze caravan kopen vanaf € 75.000, exclusief verzendkosten. Meer informatie vind je op www.bruderx.com

Foto's © Bruder X, Australia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!