Nooit meer slapen in een vieze hotelkamer

Amsterdam, 12 juli 2018 – Je wilt niet weten wat er allemaal ‘leeft’ op je hotelkamer. Of wat vorige hotelgasten er allemaal hebben uitgespookt. Soms is het verstandiger om het bedlinnen, de badkamer en de attributen juist niet aan een grondige inspectie te onderwerpen. Er schijnen zelfs hotelgasten te zijn die hun vuile onderbroeken wassen in de waterkoker. Voordat je het weet, doe je geen oog meer dicht.

Televisiepresentator John Williams, onder meer bekend van het RTL4-programma SOS Mijn Vakantie is een Hel, was er helemaal klaar mee. Voor zijn werk zag hij vele hotelkamers die ‘te vies voor woorden’ bleken te zijn. Daarom bedacht hij de Mr. John’s Travel Hygiene Kit, waarmee iedereen zelf hotelkamers of vakantiehuisjes kan controleren om er zeker van te zijn dat het schoon is. ,,Ik kreeg steeds meer behoefte aan een tool om uit te zoeken hoe schoon de ruimte is waar ik moest overnachten”, zo zegt hij zelf.

De Mr. John’s Travel Hygiene Kit is een handzame etui waarmee je nauwgezet de hele hotelkamer kunt controleren. Zo zit er een uv-lamp in, zodat je achtergebleven lichaamssappen, stof en schimmels (oef!) kunt opsporen. De lichaamssappen lichten op zodra je er met de lamp op schijnt.

Neem vooral de omgeving van het toilet, de douche en de wastafel onder handen. Als je een aantal vlekjes ziet, kun je die eenvoudig wegpoetsen met de desinfectiedoekjes die in de kit zitten. Ook het bedlinnen kan vlekken bevatten die je niet kan zien met het blote oog. Schijn er met de uv-lamp op, en je ziet de lichaamssappen van eerdere hotelgasten of kleine zwarte puntjes van schimmels. In dit geval kun je beter housekeeping vragen om schoon bedlinnen.

Met de desinfectiedoekjes kun je bij binnenkomst meteen de deurklinken en de lichtknopjes desinfecteren, zo luidt het advies van Williams. Ook bevat de etui desinfecterende spray die je kunt gebruiken om je handen te reinigen. En voor de afstandsbediening zit er een hygiënehoes in de kit, want dit is ,,het meest onhygiënische voorwerp in een hotelkamer”. Voor reizigers met extreme smetvrees zitten er zelfs hygiënehandschoenen in de etui, die je de hele tijd kunt dragen als je in je hotelkamer verblijft.

Met de travel kit van John Williams kun je dus de grootste bacteriebommen aanpakken. ,,Maar de kit is niet bedoeld om als een CSI-inspecteur door je hotelkamer te lopen en vervolgens boos naar de receptie te stappen”, aldus de presentator. ,,Mocht je iets constateren, dan kun je dat juist zelf in een handomdraai oplossen.” De Mr. John’s Travel Hygiene Kit is naar eigen zeggen ,,een wereldprimeur” en sinds deze week te koop bij alle filialen van Kruidvat en Trekpleister in Nederland en België. De introductieprijs is slechts € 7,99.

Foto's © Stella Gommans Photography; Flickr.com - Alex Wright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!