Het nieuwe bagagebeleid van Ryanair: belachelijk of terecht?

Amsterdam, 29 augustus 2018 – Bagagevakken die overvol zitten, mensen die rennen om als eerste bij het vliegtuig te zijn, het komt iedereen die wel eens vliegt vast bekend voor. Aangezien er altijd te weinig ruimte is in de bagagevakken en Ryanair daardoor tientallen trolley’s alsnog moet inchecken, ontstaat er vaak vertraging. Daarom presenteerde Europa’s grootste luchtvaartmaatschappij afgelopen week een nieuw bagagebeleid.

Voorheen kon je naast je kleine handtas nog gratis een kleine koffer/trolley meenemen het vliegtuig in, maar vanaf 1 november zal dat niet meer gebeuren. De kleine handtas blijft wel gratis, maar wil je echt een kleine koffer (tot 10 kg) meenemen zal je de optie ‘priority boarding‘ moeten bijboeken. Dat kost je 6 euro voor een enkele reis en maximaal 95 van de 189 passagiers kunnen dit doen. Hiernaast komt een goedkopere optie om ingecheckte ruimbagage mee te nemen. Nu is dat 25 euro voor een koffer tot 20 kg, maar er komt ook een optie van 8 euro bij voor een koffer tot 10 kg.

Volgens Ryanair raakt deze regeling maar 40 procent van de reizigers, aangezien 30 procent nu al met priority boarding reist en 30 procent al met een kleine tas die gewoon onder de stoel past. Bagage is sowieso iets wat vaak lastig is als je gaat vliegen, bij de ene maatschappij mag je koffertje deze grootte zijn, bij de andere maatschappij weer een andere grootte.. Ook verschilt het bijna altijd of je nou wel of niet een kleine handtas extra mag, soms mag ‘ie mee, de andere keer moet je dat mini-tasje weer in je trolley stoppen. Niet heel handig voor reizigers.

De reden waarom veel mensen nu kiezen voor een trolley in het bagagevak, is dat de prijzen van ruimbagage vrij hoog zijn, helemaal als je een goedkoop ticket hebt weten te bemachtigen. Bij sommige maatschappijen betaal je dan bijna het dubbele omdat je een koffer mee wil nemen.

Wat dat betreft valt de prijs van Ryanair nog best mee, maar toch zijn deze plannen bij veel mensen niet in de goede aarde gevallen. Wizz Air heeft deze maatregelen al eerder genomen en dat houdt nog steeds stand, dus de komende tijd zullen we zien of de nieuwe regels bij Ryanair ook zullen werken.

Foto's © Pixabay; Ryanair.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, ik ben Gina Veenis, 23 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik ben een echte vakantielover; zonvakanties, wandelvakanties, wintersport, I want it all! Ik hou er ook van om nieuwe verborgen plekjes te ontdekken, of dat nou in mijn eigen stadje is of ergens anders ter wereld. Naast reizen behoren koken en eten ook tot mijn passies, dus waar ik ook kom; de lokale specialiteit moet altijd geproefd worden! Ik hoop nog veel mooie plekken te kunnen bezoeken en die met jullie te delen :)