Zes onontdekte bestemmingen speciaal voor foodies!

Amsterdam, 15 augustus 2018 – Booking.com heeft ons weer verrast met een leuk onderzoek. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders (44 procent) een vakantiebestemming kiest vanwege het eten en drinken. Je hebt daarin ruime keuze: België voor de chocola, Amerika voor liefhebbers van hamburgers en Japan voor echte sushi. Toch zijn deze plekken wel een beetje voorspelbaar. Daarom heeft Booking.com (op basis van aanbevelingen van bezoekers) een place to be-lijst samengesteld speciaal voor foodies: plekken die wat minder bekend staan om hun eten en drinken, maar waar je toch echt wel van hemelse dingen kunt genieten! Hier lichten wij onze zes favorieten eruit:

#1 Tea en scones in Bath – Engeland

De ‘high tea‘, een typisch Britse traditie, is hier in Nederland ook ontzettend populair. Toch moet je een keer in je leven de ‘afternoon tea‘ (zoals het daar genoemd wordt) een keer in het Verenigd Koninkrijk hebben geprobeerd. Volgens reizigers van Booking.com is Bath daarvoor de beste plek, met name The Pump Room, ook wel bekend van de boeken van Jane Austen.

#2 Kaas proeven in Tillamook – Amerika

Als echte Hollander hou je natuurlijk van kaas, dus deze plek mag je ook niet overslaan! De kaasfabriek van Tillamook ligt aan de kust van Oregon en je kunt hier het leven op de boerderij zelf ervaren, de productielijn bekijken en natuurlijk zelf de lekkerste zuivelproducten proeven.

#3 Eten in bekroonde restaurants in Franschhoek – Zuid-Afrika

Het dorp Franschhoek, in de provincie West-Kaap gelegen, staat bekend als culinaire hoofdstad van het land. Dat is natuurlijk niet voor niks, want er zijn verschillende wijngaarden en luxe restaurants te vinden. Mocht je een bezoekje willen brengen aan een Michelin-restaurant, net als 23 procent van de reizigers uit het onderzoek, dan is dit de perfecte plek!

#4 Vegan food in Koyasan – Japan

Japan staat natuurlijk vooral bekend om zijn heerlijke sushi, maar ook als vegetariër ben je hier prima op je plek. De berg Koyasan, op het schiereiland Kii, maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed, het is dus ook een prachtige plek waar je je ogen uitkijkt. Als bedevaartsplaats voor aanhangers van het Shingon-boeddhisme, is hier genoeg eten te vinden voor mensen met een vegetarisch dieet, aangezien dat aanhangers van het boeddhisme zich daar ook vaak aan houden.

#5 Sushi eten in Düsseldorf – Duitsland

Als je aan Duitsland denkt, is het eerste waar je aan denkt vaak bier en brattwurst, maar dat is niet het enige waar je van kunt genieten. In Düsseldorf bijvoorbeeld is de op-twee-na grootste Japanse gemeenschap van Europa, dat betekent dus talloze lekkere restaurantjes en barretjes. Sushi anyone?!

#6 Genieten van wafels aan het strand van Międzyzdroje – Polen

Polen wordt de afgelopen jaren steeds populairder onder Nederlandse reizigers. Het is nog steeds niet zo’n bekende vakantiebestemming als bijvoorbeeld Italië, maar kijk naar Międzyzdroje: ook daar vind je zon, zee, strand én wafels! Wafels zijn al sinds de 14e eeuw een delicatesse in Polen, dus worden ze in Międzyzdroje op elke straathoek verkocht. Wij zijn nu al fan!

Wat is jouw favoriete food-vakantiebestemming?

Foto Booking.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Gina Veenis
Hi, ik ben Gina Veenis, 23 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik ben een echte vakantielover; zonvakanties, wandelvakanties, wintersport, I want it all! Ik hou er ook van om nieuwe verborgen plekjes te ontdekken, of dat nou in mijn eigen stadje is of ergens anders ter wereld. Naast reizen behoren koken en eten ook tot mijn passies, dus waar ik ook kom; de lokale specialiteit moet altijd geproefd worden! Ik hoop nog veel mooie plekken te kunnen bezoeken en die met jullie te delen :) Mail me op gina@wereldreis.net