Hier moet je in september zijn voor de beste festivals!

Amsterdam, 2 augustus 2018 – Wanneer je aan het woord ‘zomer’ denkt, denk je vaak ook automatisch aan het woord ‘festival’. Een heerlijk zonnetje (als je mazzel hebt), leuke mensen, genoeg drankjes en een gezellige sfeer. Wat wil je nog meer?! Nu zijn er in Nederland genoeg leuke festivals te vinden, maar wij hebben voor de maand september de beste, coolste en meest verrassende festivals op andere plekken ter wereld uitgezocht!

Burning Man – Nevada, Amerika

Foto © Burning Man

30-08 t/m 07-09. Ook wel het festival der festivals genoemd: Burning Man. In de zomer van 1986 is dit festival al ontstaan, toen drie vrienden op een strand in San Francisco een grote pop verbrandden. Dit werd een jaarlijks ritueel waar steeds meer mensen op afkwamen; uiteindelijk werd het te groot en moest het festival zich naar de woestijn verplaatsen. Dit bizarre evenement trekt bezoekers van over de hele wereld, het is de ultieme plek waar je jezelf kan zijn. Het draait allemaal om muziek, kunst en zelfexpressie.

Of je nou naakt wil rondlopen of in kleren die voor andere mensen misschien apart zijn, het mag allemaal. De festivalgangers bouwen samen de ‘stad’ op, ook wel Black Rock City genoemd en delen hun eten, water en alles wat nodig is om zeven dagen in de woestijn te overleven. Op het terrein zelf wordt geen voedsel verkocht, dus je moet van tevoren genoeg inslaan. Ook moet je minimaal vijf liter water per dag meenemen in verband met uitdroging. Mocht je hierheen willen moet je wel flink sparen, een vliegticket naar Amerika en de huur van een camper (om van het vliegveld naar het terrein te komen en er daar in te slapen) kunnen al zo oplopen tot duizenden euro’s. Website: www.burningman.org

Paris Techno Parade – Parijs, Frankrijk

Foto © Techno Parade

13-09. Dit festival bestaat pas sinds 1998. Het is een grote muzikale optocht die ieder jaar in september door de mooiste straten van Parijs trekt. Er worden verschillende mobiele soundsystems ingezet waar je de tofste beats en techno uit hoort komen. Het is één groot feest  en de komst van verschillende nationale- en internationale artiesten (Bob Sinclar, Laurent Garnier, Jeff Mills) heeft ervoor gezorgd dat de parade een gevarieerd evenement is geworden. Naast techno is er ook hardcore, drum en trance te horen, voor ieder wat wils dus! Jaarlijks zijn er ongeveer 400.000 deelnemers, dus gezelligheid gegarandeerd 🙂 Website: www.technoparade.fr

Outlook Festival – Pula, Kroatië

Foto © Outlook Festival

02-09 t/m 06-09. Als je op het Outlook Festival bent voelt het net alsof je je in een andere wereld bevindt, helemaal geïsoleerd van de buitenwereld. Outlook vindt plaats in het kustplaatsje Pula aan de Adriatische kust, in een verlaten Romeins fort. Het unieke festivalterrein trekt dan ook een uniek, gevarieerd publiek. Ook op dit festival is er qua muziek weer voor ieder wat wils: reggae, dub, grime, hiphop, dubstep en garage. Vier dagen en nachten vol met muziek, beach parties, boat parties en een spectaculair openingsconcert in Pula’s amfitheater van 2000 jaar oud. Klinkt geweldig toch?! Website: www.outlookfestival.com

Lollapalooza – Berlijn, Duitsland

Foto © Lollapalooza

08-09 & 09-09. Dit festival in ons buurland is in 1991 bedacht door de leadzanger van Jane’s Addiction. In 2017 vond de derde editie in Berlijn plaats, verder is het festival ook te bezoeken in Chicago, Buenos Aires en São Paulo, mocht je het iets verder willen zoeken ;). Er komen waar dan ook duizenden bezoekers op dit festival af en meerdere grote bands willen er maar wat graag optreden. Het wordt gezien als een van ‘s werelds meest familievriendelijke festivals en in 2017 werd het gekroond tot Duitslands grootste openluchtfestival. Een kleine greep uit de line-up van dit jaar: The Weeknd, David Guetta, Jonas Blue, Imagine Dragons, Dua Lipa… en zo kunnen we nog wel een tijdje door. Aanrader! Website: www.lollapaloozade.com

Vliegende Vrienden van Amstel LIVE – Amsterdam/Zwolle/Eindhoven, NL

Foto © Vliegende Vrienden

15-09. Toch moet er ook even een festival van eigen bodem genoemd worden. Iedereen kent natuurlijk wel Vrienden van Amstel Live en ook het festival The Flying Dutch was de afgelopen jaren erg populair. Nu hebben deze Nederlands grootste muziekevenementen de handen ineen geslagen en is de Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! ontstaan. De grootste artiesten en DJ’s van Nederland zullen op 15 september per helikopter van stad naar stad vliegen en op deze locaties in verrassende duo’s de meest spetterende optredens á la Vrienden van Amstel Live geven. Heerlijke meezingers en dansen op de beats van bijvoorbeeld Typhoon, dit belooft een fantastische dag te worden. Website: www.vliegendevriendenvanamstel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Gina Veenis
Hi, ik ben Gina Veenis, 23 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik ben een echte vakantielover; zonvakanties, wandelvakanties, wintersport, I want it all! Ik hou er ook van om nieuwe verborgen plekjes te ontdekken, of dat nou in mijn eigen stadje is of ergens anders ter wereld. Naast reizen behoren koken en eten ook tot mijn passies, dus waar ik ook kom; de lokale specialiteit moet altijd geproefd worden! Ik hoop nog veel mooie plekken te kunnen bezoeken en die met jullie te delen :) Mail me op gina@wereldreis.net