Deze vijf hardloopevenementen in het buitenland moeten op je bucketlist!

Amsterdam, 9 augustus 2018 – Hardlopen: echt een gevalletje ‘you love it or you hate it‘. Toch hoor je vaak dat er vooral aan het begin niks aan is, omdat je nog conditie moet opbouwen, maar wanneer je daar eenmaal doorheen bent het zeer verslavend is. Bijna elke hardloper kiest er uiteindelijk ook voor om mee te doen aan een of meerdere hardloopevenementen. Veel blijven binnen de grenzen van ons eigen landje, maar het buitenland heeft ook genoeg leuke en speciale evenementen. Bij deze tippen wij vijf van de gaafste hardloopevenementen in het buitenland!

Big Five Marathon, Zuid-Afrika (22 juni 2019)

Foto © Albatros Adventure Marathons

Voor deze moet je nog een jaartje wachten, maar het wachten is het meer dan waard! De Big Five Marathon vindt plaats in het noorden van Zuid-Afrika en gaat recht door het leefgebied van wilde dieren in de Afrikaanse savanne. Onderweg kun je natuurlijk de big five spotten: olifanten, buffels, luipaarden, neushoorns en natuurlijk leeuwen. Je kunt naast de hele marathon ook kiezen voor een halve. Albatros Adventure Marathons biedt een heel pakket aan van 6 of 8 dagen, inclusief verschillende andere activiteiten zoals een game drive. Voor maaltijden wordt ook gezorgd, dus dit is niet alleen een loopevenement, maar een ervaring om nooit te vergeten. Website: www.big-five-marathon.com

Great North Run, Newcastle, Engeland (9 september 2018)

Foto © Great North Run

De eerstvolgende editie vindt begin september plaats, maar aangezien dit de grootste halve marathon ter wereld is met 57.000 deelnemers, moet je ook voor dit evenement nog een jaartje wachten. En dan nog de mazzel hebben dat je wordt ingeloot. Het parcours loopt 30,5 meter naar beneden, dus het is ideaal om een PR te lopen, wat daar ook vaak gebeurt. Aangezien het zo’n gewild event is, is het het makkelijkst om bij een reisorganisatie een pakketreis te boeken, zodat je gegarandeerd een startnummer bemachtigt. Heb je meteen je reis en verblijf erbij, zo geregeld! Voor deze editie zijn er nog wel startnummers voor de 5 km beschikbaar, dus mocht je dit een prima afstand vinden, kun je over een maandje aan de start staan. Website: www.greatrun.org/great-north-run

City2Surf, Sydney, Australië (12 augustus 2018)

Foto © Christopher Pearce/Fairfax Media

De City2Surf in Sydney wordt ook wel een ‘funrun‘ genoemd. Er doen mensen van alle niveau’s en leeftijden mee, allemaal om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Veel van de hardlopers gaan hierbij verkleed, wat het evenement ook heel leuk maakt voor de toeschouwers. De run is 14 km lang, dus met een beetje extra training is dit voor bijna iedereen te doen! De route begint bij het Hyde Park en eindigt op het mooie Bondi Beach, dus als je gefinisht bent kun je direct afkoelen in de zee! Website: www.city2surf.com.au

Midnight Sun Marathon, Tromsø, Noorwegen (22 juni 2019)

Foto © Tiller Foto

Ook dit is echt een unieke ervaring om mee te maken, de Midnight Sun Marathon in Noorwegen. De run begint pas ‘s avonds laat, maar aangezien het deze in deze tijd van het jaar ‘s nachts niet donker wordt, is het net alsof je gewoon overdag loopt. Je kunt hier kiezen uit 800 m (Kids Marathon), 4,2 km, 10 km, de hele of halve marathon. Voor ieder wat wils dus! In 2019 is 30ste editie, dus daar zullen ze vast iets speciaals van maken! Website: www.msm.no/en

Disneyland Paris Magic Run Weekend, Parijs, Frankrijk (21-23 september 2018)

Foto © Disneyland Paris

Hier moet je snel voor zijn, maar je kunt in het weekend van 21 september nog aan de start staan van dit geweldige hardloopevenement in Parijs! De route loopt door de twee Disneyparken en je kunt kiezen tussen 5 km, 10 km en halve marathon. Het beste van alles, de Disneyfiguren moedigen je onderweg aan en tussendoor kun je gewoon gezellig met ze op de foto! Ook hier gaan veel mensen verkleed, het is dus een groot feest voor de lopers en de toeschouwers. Dit is echt een event waarbij je niet eens naar je tijd moet kijken, maar gewoon moet genieten van alles om je heen! Website: www.run.disneylandparis.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Gina Veenis
Hi, ik ben Gina Veenis, 23 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik ben een echte vakantielover; zonvakanties, wandelvakanties, wintersport, I want it all! Ik hou er ook van om nieuwe verborgen plekjes te ontdekken, of dat nou in mijn eigen stadje is of ergens anders ter wereld. Naast reizen behoren koken en eten ook tot mijn passies, dus waar ik ook kom; de lokale specialiteit moet altijd geproefd worden! Ik hoop nog veel mooie plekken te kunnen bezoeken en die met jullie te delen :) Mail me op gina@wereldreis.net