1 op de 5 Nederlanders besteedt meer geld op vakantie dan gepland

Amsterdam, 29 augustus 2018 – Geef jij op vakantie ook altijd meer uit dan dat je van te voren had bedacht? Geen paniek, je bent namelijk niet de enige. Skyscanner deed de afgelopen weken onderzoek naar wat Nederlanders uitgaven tijdens hun vakantie en zo kwamen ze erachter dat 20 procent van de ondervraagden meer geld heeft uitgegeven dan begroot; 15 procent moet hierdoor de komende weken ietsje minder uitgeven dan normaal.

Iets meer dan de helft van de ondervraagde reizigers stelde dit jaar van tevoren een vakantiebudget vast. In 50 procent van de gevallen was dit bedrag gelijk aan dat van 2017. Er zijn ook mensen die helemaal niet letten op wat ze uitgeven tijdens een vakantie, want tja, zo vaak ga je nou ook weer niet, zo denkt een vijfde van de Nederlanders.

Waar het extra uitgegeven geld dan aan op gaat? Dat is vooral aan eten en drinken. Het budget voor accommodatie en vervoer wordt altijd wel goed ingepland, maar 19 procent van de ondervraagden gaf toe toch meer uitgegeven te hebben aan eten en drinken. Je weet van te voren natuurlijk ook nooit precies hoe duur de restaurants zijn en hoe vaak je een extra cocktail gaat drinken 😉

Toch zijn Nederlanders over het algemeen wel tevreden over het bedrag dat ze hebben besteed, 60 procent vindt dat ze het prima heeft gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Gina Veenis
Hi, ik ben Gina Veenis, 23 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik ben een echte vakantielover; zonvakanties, wandelvakanties, wintersport, I want it all! Ik hou er ook van om nieuwe verborgen plekjes te ontdekken, of dat nou in mijn eigen stadje is of ergens anders ter wereld. Naast reizen behoren koken en eten ook tot mijn passies, dus waar ik ook kom; de lokale specialiteit moet altijd geproefd worden! Ik hoop nog veel mooie plekken te kunnen bezoeken en die met jullie te delen :) Mail me op gina@wereldreis.net