Check nu jouw handbagageafmetingen met behulp van je smartphone

Amsterdam, 7 september 2018 – Wanneer je op reis gaat en je alleen handbagage mee mag, levert dat vaak gedoe op. De precieze afmetingen van je koffertje staan dan wel aangegeven op de site, maar vervolgens zie je andere passagiers met veel grotere dingen rondlopen waar niks van gezegd wordt, dus weet je het zelf ook niet meer. Vanaf vandaag biedt KLM een heel handige extra service aan. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met camera en het wordt ineens heel eenvoudig om te zien of je handbagage de juiste afmetingen heeft.

Hoe dit dan werkt? Met Augmented Reality! KLM’s Augmented Reality (AR) handbagagecheck gebruikt een transparante, virtuele KLM-koffer, die aangeeft wat de toegestane afmetingen zijn voor handbagage aan boord. AR technologie maakt het mogelijk dat een virtueel beeld in de realiteit wordt geplaatst en interactief kan worden gebruikt. Hierdoor kun je als passagier thuis heel makkelijk controleren of je handbagage de juiste maten heeft, zonder gedoe met meetlintjes of iets dergelijks. De handbagagecheck is beschikbaar in de KLM app voor iOS-gebruikers die een vlucht bij KLM hebben geboekt.

“Met het gebruik van Augmented Reality zet KLM de volgende stap in haar digitale dienstverlening. Met de AR-handbagagecheck zien passagiers nu zelf in één oogopslag of hun handbagage de juiste afmetingen heeft. Wij stellen met deze nieuwste service de behoefte van de klant voorop. Tegelijkertijd blijven we pionieren op het gebied van innovatie in het belang van onze passagiers.” Pieter Groeneveld, Senior Vice President Digital Air France – KLM

Foto © KLM.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, ik ben Gina Veenis, 23 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik ben een echte vakantielover; zonvakanties, wandelvakanties, wintersport, I want it all! Ik hou er ook van om nieuwe verborgen plekjes te ontdekken, of dat nou in mijn eigen stadje is of ergens anders ter wereld. Naast reizen behoren koken en eten ook tot mijn passies, dus waar ik ook kom; de lokale specialiteit moet altijd geproefd worden! Ik hoop nog veel mooie plekken te kunnen bezoeken en die met jullie te delen :)