Altijd een slaapplek met deze pop-uptent voor op je auto

Amsterdam, 2 september 2018 – In vakantieperiodes kan het soms flinke stress opleveren: je bent met de auto op stap, en alle hotels langs de snelwegen zijn vol. Na wat gekibbel met je medepassagiers kom je ‘s avonds laat doodvermoeid aan in een afgelegen en verloederd pension waar je nog net de laatste kamer kunt bemachtigen.

Je kunt je vakantie wat stressvrijer maken met een pop-uptent voor op het dak van je auto. Het is eenvoudige constructie met twee aluminium frames die op het dak van elke auto past. Daarmee heb je in een mum van tijd een tentje voor twee personen neergezet. Als je een slaapplek nodig hebt, klap je de pop-uptent uit en klauter je op het dak om er in een warme slaapzak de nacht door te brengen.

Het is een geinig idee dat ook geschikt is voor avontuurlijke kampeerders met weinig budget die goedkoop willen overnachten. De tent is lichtgewicht en ‘waterdicht’, al is het wel te hopen dat het niet regent. De zijkanten kun je open laten of dicht ritsen, al naar gelang je wens om ‘s nachts naar de sterren te kijken. Dichtgeklapt kun je de pop-uptent ook als opbergruimte gebruiken tijdens je autovakantie.

De aerodynamische pop-uptent is ontworpen door de jonge Zwitserse designer Sebastian Maluska, die een eenvoudige en betaalbare tent wilde ontwikkelen waarbij zo weinig mogelijk materiaal wordt gebruikt. Voor inspiratie keek hij naar de Volvo Ocean Race, een beroemde zeilwedstrijd waarbij de matrozen buiten op het dek slapen onder een simpele stoffen constructie.

Maluska heeft de tent zelf uitgeprobeerd tijdens een tripje van twee nachten naar de bergen. Hij was er zelf uiterst tevreden over. ,,Het slaapoppervlak was echt comfortabel en omdat de tent niet op de grond staat, komt er geen vocht in.” Het is nog niet bekend wanneer de pop-uptent in productie wordt genomen en te koop is. Voor meer informatie over de ontwerper kun je kijken op zijn website: www.sebastianmaluska.com

Foto's © Sebastian Maluska.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!