MummyPod: slaapzak en hangmat ineen

Amsterdam, 19 september 2018 – Heb je je ooit afgevraagd hoe je warm blijft in een hangmat? Of hoe je buiten kunt slapen in een slaapzak zonder een harde ondergrond? Zoek dan je toevlucht tot de MummyPod, een slaapzak en een hangmat ineen.

De naam is in ieder geval goed gekozen: al slapend zie je er inderdaad uit als een mummie (dat is schrikken als iemand je zo ziet hangen in het bos!). Maar bovenal is deze Amerikaanse uitvinding handig als je een outdoorliefhebber bent en ook in de nachtelijke herfst van de frisse buitenlucht wilt genieten. Volgens de maker Outdoor Vitals is de MummyPod het eerste ‘slaapsysteem’ ter wereld dat een hangmat met buiten kamperen combineert.

Het is een soort slaapzak waarbij de hangmat er doorheen geschoven is – hij komt eruit bij het hoofdeinde en voeteneinde. Met meegeleverde kabels kun je de hangmat vastmaken aan een boom. Tot een gewicht van 136 kilo kun je er in liggen. De MummyPod zelf weegt slechts 2 kilo en is net iets groter dan de gemiddelde slaapzak.

De hangmat-slaapzak is waterbestendig en heeft een rits die zo is ontworpen dat-ie niet snel vastloopt. Dat is wel fijn om te weten als je als een mummie ligt ingesnoerd tussen twee bomen. Er zijn verschillende varianten qua dikte en warmte. Met de MummyPod kun je tot -1° C buiten slapen, maar met een duurdere variant kun je het uithouden tot liefst -18° C. Alleen je hoofd steekt uit en vangt alle regen en kou op, en dat is wel een dingetje….

Je kunt de MummyPod vanaf circa $ 100 bestellen via de website van Outdoor Vital: www.outdoorvitals.com. Als je dat te duur is, kun je natuurlijk ook altijd je warme slaapzak in een hangmat leggen. Het is even frommelen, maar alles went 🙂

Foto's © Outdoor Vitals, USA. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!