Volle wegen? Neem de Uber airtaxi!

Amsterdam, 13 september 2018 – Uber, de razend populaire taxiservice heeft een tijdje geleden iets nieuws en innovatiefs bedacht. De plannen zijn al een tijdje bekend, maar morgen zullen de senior officials van het bedrijf hun plannen voor een airtaxi presenteren in New Dehli, India. Een taxiservice in de lucht zou daar de opstoppingen op wegen moeten verminderen en de mobiliteit in de stad moeten verbeteren.

Uber is van plan om een netwerk van kleine elektrische vliegtuigjes te gebruiken die verticaal opstijgen en landen, ook wel de ‘VTOL‘ genoemd (Vertical Take-off and Landing). Dit zou dan moeten zorgen voor snel, betrouwbaar transport tussen suburbs en steden, en belangrijker, binnen steden.

Om het plan uit te kunnen voeren zijn er natuurlijk plekken nodig om te landen en daar willen ze bijvoorbeeld de daken van parkeergarages voor gebruiken, bestaande helikopter-landplaatsen en ongebruikte stukken land rondom knooppunten langs de snelweg.

Uber heeft Dallas en Los Angeles genoemd als de eerste steden in de VS die de airtaxi-service aan zouden kunnen bieden. Daar moet nog wel even op gewacht worden, want die lancering zou dan in 2023 zijn. Er zijn prototypes die bedoeld zijn voor 2 tot 5 personen en er wordt gezegd dat de vliegtuigjes onbemand gaan worden. Of dat nu zo’n goed idee is..

Verder hebben ze nu vijf potentiële landen buiten de VS op de lijst staan, waarvan eentje de derde stad wordt waar de airtaxi-service gelanceerd wordt. Dit zijn India, Japan, Australië, Brazilië en Frankrijk. Nederland heeft deze top vijf niet gehaald, maar heel misschien zijn wij ooit ook wel aan de beurt, als dit plan (letterlijk) van de grond weet te komen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Gina Veenis
Hi, ik ben Gina Veenis, 23 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik ben een echte vakantielover; zonvakanties, wandelvakanties, wintersport, I want it all! Ik hou er ook van om nieuwe verborgen plekjes te ontdekken, of dat nou in mijn eigen stadje is of ergens anders ter wereld. Naast reizen behoren koken en eten ook tot mijn passies, dus waar ik ook kom; de lokale specialiteit moet altijd geproefd worden! Ik hoop nog veel mooie plekken te kunnen bezoeken en die met jullie te delen :) Mail me op gina@wereldreis.net