Waar moet je volgens Lonely Planet heen in 2019?

Amsterdam, 24 oktober 2018 – Waar moet je volgens Lonely Planet heen in 2019? (Of juist niet?) De invloedrijke reisgidsenuitgever komt in de herfst traditiegetrouw met The Best in Travel 2019, een opsomming van tien landen, steden en regio’s die volgend jaar absoluut een bezoek waard zijn.

Voor toeristenbureaus is dat altijd een extra reden om hun eigen bestemming nog eens onder de aandacht te brengen. En voor critici een extra reden om te waarschuwen voor massatoerisme en aantasting van de natuurlijke schoonheid….

Maar goed, Sri Lanka staat voor 2019 op nummer één! Tien jaar na het beëindigen van de burgeroorlog heeft het land alles in huis voor een geslaagde vakantie, aldus de auteurs van Lonely Planet. Sri Lanka heeft een mix van religies en culturen, tijdloze tempels, uitbundige flora en fauna, vriendelijke locals en enkele van de beste surfspots ter wereld.

En Sri Lanka is niet langer een plek waar alleen maar backpackers naartoe gaan. Het land is meer dan ooit geschikt voor gezinnen,  ecotoeristen, wellnesszoekers en fijnproevers – mede dankzij betere treinverbindingen en de bouw van nieuwe hotels. Onze oosterburen staan overigens op de tweede plaats. In 2019 moet je Duitsland bezoeken vanwege het 100-jarig jubileum van Bauhaus, de modernistische architectuurstroming die in 1919 ontstond.

De Deense hoofdstad Kopenhagen voert de lijst aan van de top-10 steden in de wereld. “Denmark’s capital of cool is unstoppable”, zo omschrijft Lonely Planet deze keuze. De foodscene was altijd al bloeiend met New Nordic-restaurants als Noma en Kadeau, maar krijgt in 2019 een nieuwe impuls met Refshaleøen. Dit is een voormalige scheepswerf die is omgebouwd tot een soort Foodhallen. Ook het Scandinavische design, een hotel boom en de voltooiing van een metrolijn zijn genoeg redenen voor een stedentrip naar Kopenhagen.

Qua regio’s heeft het reisplatform Piemonte op de eerste plaats gezet, een streek in het uiterste noordwesten van Italië die aan drie kanten door de Alpen is omringd. Volgens Lonely Planet moet je hier in 2019 naartoe gaan vanwege ,,de sublieme wandelpaden en prachtige valleien met landelijke dorpen die de beste rode wijn en truffels van Italië te bieden hebben”. Dat kun je dan meteen combineren met een bezoek aan de hoofdstad Turijn, een plek waar moderne kunst en elektronische muziek floreren en waar de Biblioteca Reale een bijzonder zelfportret van Leonardo da Vinci in huis heeft.

Er staan dit keer geen Nederlandse steden of regio’s op de lijst van Lonely Planet (waarschijnlijk tot opluchting van sommige inwoners in ons dichtbevolkte en toch al druk bezochte land). Hier kun je de complete lijst van Lonely Planet voor 2019 raadplegen: www.lonelyplanet.com/best-in-travel

Foto's © Pixabay; Copenhagen Tourist Board.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!