Een neushoorn spotten in Afrika doe je zo

Amsterdam, 10 oktober 2018 – Heb je op safari in Zuid-Afrika géén neushoorn gezien? Dan ben je een uitzondering! In de vele nationale parken en wildreservaten van het land is het niet moeilijk om deze bedreigde diersoort te spotten, blijkt uit een wildlife-onderzoek van reisorganisatie FOX. Nederlandse vakantiegangers die een rondreis maken in Zuid-Afrika zien de neushoorn gemiddeld maar liefst 12 keer.

FOX Verre reizen van de ANWB vroeg bijna duizend teruggekeerde Nederlandse vakantiegangers welke dieren en vogels zij écht hebben waargenomen, en in welke periode dat was. Tijdens een vakantie in Zuid-Afrika hoef je voor het spotten van de neushoorn dus weinig moeite te doen, wellicht omdat het imposante dier door zijn omvang ‘nogal aanwezig’ is. De schuwe luipaard is daarentegen een stuk lastiger te vinden. Gemiddeld zien reizigers deze katachtige maar één keer.

Tijdens een vakantie in Canada staat het spotten van beren voor de meeste vakantiegangers op hun bucketlist. Deze levensgevaarlijke ‘knuffeldieren’ leven vooral in de Rockies in het westen van Canada. Bear country is het domein van zowel de zwarte beer als de grizzlybeer. Ook deze roofdieren kunnen Nederlandse vakantiegangers massaal van hun lijstje afvinken, als ze tenminste in de maand augustus een berenexcursie hebben geboekt. Beren worden dan gemiddeld 10 keer gespot.

Ook het voorjaar is een goede tijd om beren te zien in West-Canada. De beesten ontwaken dan uit hun winterslaap en dalen af uit de bergen om op zoek te gaan naar voedsel. In de buurt van Whistler zag een reiziger maar liefst 23 beren, waaronder veel welpen.

Een vakantie in Costa Rica is niet compleet als je geen toekan of luiaard hebt gezien. Daarvoor hoef je niet ver te reizen in dit Midden-Amerikaanse land, waar het wemelt van de natuurparken en de diersoorten. Toekans en luiaards kun je al snel spotten als je naar de boomtoppen tuurt. Gemiddeld zien vakantiegangers er bijna vijf tijdens hun verblijf en in de zomermaanden ligt dit getal nog hoger.

In Indonesië is een ontmoeting met een orang-oetan voor velen een hoogtepunt. De met uitsterven bedreigde roodharige aap kun je spotten in een reservaat op het eiland Sumatra. Gemiddeld zien vakantiegangers de orang-oetan twee keer in het wild. Minstens zo indrukwekkend is het om oog in oog te staan met de prehistorische varaan. Je kunt ze het beste zien in het Komodo natuurreservaat. Hoe vaak deze reptielensoort door Nederlanders is gezien, maakt het onderzoek niet bekend.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!