Reisorganisatie TravelBird is nagenoeg failliet

Amsterdam, 31 oktober 2018 – Het kwam een beetje onverwacht, maar reisorganisatie TravelBird is nagenoeg failliet. Op woensdag 31 oktober vroeg het bedrijf surseance van betaling aan en heeft het de online reisaanbiedingen stopgezet. Nu steeds meer mensen reizen, vaker op reis gaan en steeds meer vakanties boeken via internet, leek er een gouden toekomst voor TravelBird in het verschiet te liggen. Juist TravelBird richtte zich helemaal op het aanbieden van reizen via internet.

Door ‘seizoensfluctuaties’ bleek TravelBird de afgelopen maanden al niet meer de partners te kunnen betalen, zoals hotels. Op internet regende het de laatste tijd klachten van mensen die een vakantie via TravelBird hadden geboekt. Bij aankomst op de vakantiebestemming bleek het hotel niet betaald te zijn en moesten gedupeerden zelf dokken voor de overnachtingen (of op straat slapen). Het uitblijven van nieuwe financiële investeringen deed de online reisorganisatie de das om. Op haar website laat de reisorganisatie weten dat er niks anders restte dan de activiteiten stop te zetten.

TravelBird begon in 2010 en groeide in rap tempo uit tot een van de grootste reisorganisaties die vakanties aanbood via internet. In acht jaar tijd boekten liefst 7 miljoen mensen een vakantie via TravelBird. Op Facebook had het bedrijf bijna 1 miljoen volgers. Nu de reisorganisatie failliet is, kun je aankloppen bij de Stichting GarantieFonds Reisgelden (SGR) als je een reis had geboekt bij TravelBird. Mogelijk krijg je dan je geld terug.

De SGR gaat ook reizigers helpen die momenteel op buitenlandse bestemmingen zijn en die een reis via TravelBird hebben geboekt. ,,Dit pakken wij samen met de reisbranche op. Onder meer reisorganisatie TUI helpt ons hierbij, om reizigers te ondersteunen die momenteel in het buitenland zijn.”

De komende dagen worden alle gedupeerden proactief door de SGR geïnformeerd. Voor actuele informatie kun je kijken op hun website www.sgr.nl. De SGR adviseert klanten ook dringend om geen betalingen meer te doen aan TravelBird voor reizen die nog moeten plaatsvinden.

Het faillissement is wel sneu voor de 310 ‘birdies’ die zich vanuit een grachtenpand aan de Keizersgracht in Amsterdam jarenlang hebben ingezet om het reizigers naar hun zin te maken. Veel medewerkers zijn zelf gepassioneerde reizigers die oorspronkelijk afkomstig zijn uit landen en bestemmingen waar reizen naartoe werden aangeboden.

Foto's © TravelBird.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie


Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!