Nieuwe trend: prijsvechter-proof handbagage

Amsterdam, 23 december 2018 – Enkel handbagage meenemen in het vliegtuig werd razend populair de afgelopen jaren. Zo kon je de groeiende kosten vermijden van ruimbagage die steeds meer luchtvaartmaatschappijen in rekening brengen. Maar voor het meenemen van een rolkoffertje zelf moet je nu ook vaker gaan betalen.

Low budget maatschappijen Ryanair en Wizzair hadden afgelopen jaar genoeg van de vele trolleys die passagiers in de bagagevakken probeerden te proppen. Sinds 1 november 2018 moet je betalen voor deze handbagage door het bijboeken van de optie priority boarding. Alleen een kleine tas die onder je stoel past, mag nog wel gratis mee.

Het resultaat is te verwachten: nu komen ontwerpers met compacte reistassen die prijsvechter-proof zijn! Deze handbagage heeft een afmeting van 40 x 25 x 20 centimeter, waarmee je deze nog nét gratis mag meenemen in het vliegtuig. Met deze afmeting hoef je niets extra’s te betalen als je vliegt met de prijsvechters Ryanair, Wizzair, easyJet en WOW Air.

Het nieuwe maximumformaat is natuurlijk een stuk kleiner dan de 55 x 40 x 20 centimeter die voor trolleys gold, maar fabrikanten komen met ontwerpen waarmee je toch zoveel mogelijk mee kunt nemen. De Britse designer Smart Gear kwam afgelopen maand met de RyanMax Travel Backpack, met een knipoog naar de Ierse luchtvaartmaatschappij die de bagagebeperkende maatregel als een van de eerste introduceerde.

Dit rugzakje past onder een vliegtuigstoel, maar is volgens de bedenker ruim genoeg om al je spullen mee te nemen voor een tripje van één tot vier dagen. De RyanMax heeft een groot binnenvak dat net groot genoeg moet zijn voor je kleren en toiletspullen, als je tenminste naar een zonnige bestemming gaat. Met een vacuümzak kun je nog meer bij elkaar persen. Er is ook een compartiment voor je laptop, maar dan past de bagage waarschijnlijk niet niet meer onder je stoel.

Met de RyanMax beoogt de ontwerper ‘maximale mobiliteit’ en ‘minimale bagagekosten’ te bereiken. Volgens Smart Gear zijn er nog weinig reistassen op de markt die in het nieuwe gat springen en voldoen aan de maximale afmetingen voor gratis handbagage bij de prijsvechters. Het bedrijf is een campagne begonnen op Kickstarter om geld op te halen voor hun idee. Als ze genoeg financiering krijgen, is de RyanMax vanaf mei 2019 te koop voor ongeveer € 60. Voor meer informatie: www.smartgear.travel

Foto's © Smart Gear, Bristol, UK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!