Bhutan en Georgië op Vakantiebeurs 2019

Amsterdam, 28 december 2018 – Weet je al waar je naartoe gaat in 2019? De Vakantiebeurs in Utrecht is vanouds de plek om inspiratie op te doen, ideeën te verzamelen, vragen te stellen en folders bij elkaar te sprokkelen. Van donderdag 10 januari tot en met zondag 13 januari kun je terecht in de Utrechtse Jaarbeurs, waar honderden reisorganisaties, toeristenbureaus, landen, steden, attracties, accommodaties en vervoerders je laten zien wat ze voor 2019 in petto hebben.

Als je droomt over een vakantie in Georgië, moet je snel gaan! Grote kans dat je niet de enige bent, als je afreist naar dit land aan de oostelijke grens van Europa. Georgië was begin 2018 het decor van het populaire tv-programma Wie is de Mol, en sindsdien is het geen blinde toeristische vlek meer. Het aantal Nederlandse toeristen is afgelopen jaar met 60 procent gestegen, en Georgië hoopt op meer avontuurlijke Nederlandse vakantiegangers.

Het land staat dan ook voor het eerst op de Vakantiebeurs in 2019. ,,Daar kun je Georgië bijna ruiken en vooral proeven!”, zegt het toeristenbureau. ,,Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat wij een land van wijnmakers zijn en die wijn wordt op een traditionele manier gemaakt, vaak door de Georgiërs thuis in potten van aardewerk. Deze manier van wijn maken is heel bijzonder en staat daarom zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. En die wijn nemen we natuurlijk mee naar Utrecht, zodat de liefhebbers kunnen proeven.”

Bhutan

Ook Bhutan, het bergachtige boeddhistische koninkrijk hoog in de Himalaya, presenteert zich voor het eerst op de Vakantiebeurs in 2019. Het is niet makkelijk om er te komen en het is duur, want elke toerist moet elke dag zo’n $ 200 uitgeven. Daarvan gaat wel $ 65 naar de staatskas voor gratis onderwijs en gezondheidszorg voor elke inwoner. Desondanks is een vakantie in Bhutan indrukwekkend, met reuzen van bergen van meer dan 7000 meter hoog en het klooster Paro Taktshang, ‘het heilige der heiligen van het tantrisch boeddhisme’.

Kamperen aan de kust

Kamperen krijgt altijd veel aandacht op de Vakantiebeurs. Tijdens de komende editie in 2019 wil de beurs de vooroordelen wegnemen dat je niet altijd ‘s nachts met een toiletrol over de camping hoeft te struinen en dat je niet in een klamme tent hoeft te slapen omdat het grondzeil het heeft begeven. De Vakantiebeurs pakt uit met het thema ‘Kamperen aan de Kust’ om te laten zien dat de tijden zijn veranderd.

,,Behelpen is het allang niet meer op de camping, waar de luxe tenten klaarstaan op de mooiste plekken en waar de al dan niet gehuurde camper met één stekker aangesloten wordt op het gemak van de moderne tijd”, aldus de organisatie. ,,Niet alleen zijn campings tegenwoordig veel luxer en voorzien van alle mogelijke faciliteiten, ze liggen ook bijna altijd op de mooist denkbare plekken, bijvoorbeeld aan de kust.” Op de Vakantiebeurs kun je een prachtig duinlandschap verwachten, met veel zand en tal van activiteiten en attracties om zo echt de sfeer van een leuke camping aan de kust neer te zetten. Er komt onder meer een minireuzenrad en via een simulator kun je kennismaken met kitesurfen.

Watersport

De Vakantiebeurs zet ook de spotlights op watersporten met een heuse ‘zeilplas’ waar kinderen kunnen leren zeilen, kanoën en suppen. Het is een initiatief van het Watersportverbond die onder de naam ‘Optimist on Tour’ kinderen enthousiast wil maken voor de watersport door hen de eerste beginselen van het zeilen bij te brengen. Alle bezoekers van de Vakantiebeurs tussen de 8 en 12 jaar kunnen meedoen. Sportieve kleren zijn vereist en het is wel handig een extra droog setje kleren mee te nemen.

Praktische informatie over de Vakantiebeurs 2019

De Vakantiebeurs vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en is van donderdag 10 januari tot en met zondag 13 januari 2019 elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur. (Het reisevenement duurt dit jaar overigens één dag korter dan vorig jaar). Alleen op zaterdagavond is de beurs geopend tot 20.00 uur. Een regulier ticket kost online € 12. Aan de kassa kost een kaartje € 15. Voor het bestellen van tickets en meer informatie kun je terecht op de website: www.vakantiebeurs.nl

Foto's © Pixabay; Vakantiebeurs Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!