Handig: een vouwwagen voor de fiets!

Amsterdam, 6 december 2018 – Het was een kwestie van tijd, maar in een land met de grootste fietsdichtheid ter wereld moest het er eens van komen. Je kunt nu ook kamperen met een vouwwagen voor de fiets! De zogeheten B-TURTLE is een opblaasbare vouwwagen die je achter je fiets hangt en waarmee je als een echte fietsnomade de wereld kunt ontdekken. De ‘B’ komt van Bike en ‘Turtle’ is het Engelse woord voor schildpad, want daar doet de vorm van de vouwwagen aan denken.

Net als bij een vouwwagen achter een auto kun je met de B-TURTLE in een mum van tijd je eigen slaapplek creëren. De aanhanger is in enkele minuten tot een comfortabele slaapplaats omgetoverd voor één of twee personen. Je pompt de tent op met een handpomp of elektrische pomp, waarbij je de nacht kunt doorbrengen op een opblaasbare bodem van 130 centimeter breed. Ook de gezellige slaapcabine van 73 centimeter hoog pomp je op.

Er is een voortent (tot 2 meter hoog) waarin je kan staan voor extra ruimte. Ook heeft de tent een venster aan de achterkant en twee ramen met muskietennetten aan de zijkanten. De vouwwagen is 1 meter lang en 79 centimeter breed en kun je met een trekstang achter je fiets koppelen. De vouwwagen is gemaakt van lichtgewicht aluminium en weegt ongeveer 30 kilo, maar voor de ultieme vrijheid tijdens een dagenlange fietstocht moet je natuurlijk wat over hebben 🙂 Er is trouwens ook een iets slankere fiets-vouwwagen voor één persoon die 5 kilo minder weegt.

Je kunt de B-TURTLE verder gebruiken als transportkar als je niet aan het kamperen bent, want je kunt de tent er volledig af halen. De innovatieve opblaasbare vouwwagen voor de fiets is bedacht door de Oostenrijkse start-up Gentle Tent en in Nederland verkrijgbaar bij Repusel, een bedrijf dat gespecialiseerd is in caravan- en kampeerbenodigdheden. De prijs is € 2990 voor een 2-persoonsvariant en voor de éénpersoons-vouwwagen betaal je € 2790.

Wil je de B-TURTLE uitproberen voor je volgende fietsvakantie? Dat kan tijdens de kampeerbeurs Caravana in het WTC Expo in Leeuwarden van 17 tot en met 22 januari 2019. Met 400 exposanten is dit de grootste kampeerbeurs van Nederland.

Foto's Gentle Tent, Oostenrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie


Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!