Mjammie: een kookboek van vliegtuigmaaltijden

Amsterdam, 27 januari 2019 – Zelden smaakt een vliegtuigmaaltijd naar meer. Dat je na afloop denkt: goh, ik ga het recept vragen aan de stewardess, zodat ik dit heerlijke gerecht thuis ook kan maken. Vliegtuigmaaltijden doen je vooral herinneren aan droge rijst, rubberachtige kip, zompige aardappels en een voorverpakt toetje met vage E-nummers – zeker als je Economy Class vliegt.

Een vliegtuigmaaltijd dient zelden als inspiratie voor een gastronomisch avondje, maar United Airlines denkt daar anders over. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft – echt waar – een kookboek gelanceerd met de recepten van vliegtuigmaaltijden. Het United Polaris Cookbook bevat een verzameling van 40 ‘overheerlijke recepten’, bereid door chef-koks die de vliegtuigmaatschappij heeft ingehuurd voor een culinaire ervaring op 10 kilometer hoogte.

Met dit kookboek ,,zult u zeker verliefd worden op de ingrediënten, technieken en smaken van deze culinaire creaties”, aldus United Airlines. Je vindt hier dan ook geen recepten voor kleffe sandwiches en pappige pasta bolognese. Het kookboek bestaat louter uit recepten voor gerechten die in de dure Business Class worden geserveerd, waar koks wel degelijk hun best doen om je een smaakvolle ochtend, middag of avond te bezorgen. Polaris is de naam die United Airlines geeft aan de Business Class.

Het kookboek heeft bijvoorbeeld recepten voor een quiche met een groene salade of een kokossoep met sambal oelek kip. Op de foto’s ziet het er allemaal heerlijk uit. United Airlines vliegt vanaf Amsterdam Schiphol onder meer naar New York, Chicago, San Francisco en Washington D.C., dus genoeg mogelijkheden om de gerechten eerst zelf te proberen voordat je er thuis mee aan de slag gaat.

Een retourtje Business Class is er al vanaf € 2400. Mocht dit toch te duur voor je zijn, dan kun je ook kookboek ook voor $ 29,99 bestellen in de webshop van United Airlines: unitedshop.summitmg.com

Foto's © United Airlines, USA.
Zomer 2020Zomer 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!