Met deze polsband ben je veilig op zee

Amsterdam, 17 januari 2019 – Hou je van watersporten en zwemmen in de oceaan? Er is nu een polsband waarmee je met een gerust hart kunt surfen, peddelen of spetteren, ook als je onverhoopt wat verder uit de kust verzeild raakt. Met de DIAL kun je meteen de reddingsbrigade alarmeren als je midden op zee in de problemen komt. Het polsbandje is ontworpen door de beroemde Franse designer Philippe Starck, die eerder naam maakte met zijn ontwerpen van stoelen, lampen, fietsen en keukengerei.

DIAL staat voor Individual Alert and Localization Device en is een feloranje en waterdicht polsbandje waarin een GPS-tracker is ingebouwd. Bij levensbedreigende situaties hoef je alleen maar op een knop te drukken, waarna er een signaal binnenkomt bij de reddingsbrigade. Door de GPS-tracker weten de redders precies waar op zee je je bevindt. Je kunt trouwens ook een signaal sturen naar familieleden of vrienden die op het strand zijn achtergebleven.

Het is een ”slimme armband met een ergonomisch en elegant ontwerp dat levens redt”, zegt Starck. ,,Any moment of happiness can turn into danger.” Het is een duurzaam siliconen bandje dat je strak om je pols kunt klikken, maar toch ,,comfortabel” blijft. Het ingebouwde batterijtje houdt het maximaal 80 uur vol.

Starck kreeg de opdracht van de Franse reddingsbrigade Société Nationale de Sauvetage en Mer (SNSM), die op zoek was naar een hulpmiddel om een drenkeling sneller te kunnen lokaliseren. De Franse ontwerper is altijd al gefascineerd geweest door de zee en de nautische wereld, dus deze opdracht was hem op het lijf geschreven.

De DIAL is ontworpen voor een enorm groot publiek: voor de miljoenen mensen die voor de Franse kust zwemmen, zeilen en watersporten. Deze travel gadget kan ook handig zijn voor kinderen. Als ze op het strand hun ouders kwijt zijn, hoeven ze alleen maar op de knop te drukken. De bezorgde ouder krijgt dan een melding op zijn smartphone. Vooralsnog lijkt het polsbandje dus alleen handig als je vakantie viert aan de kust van Frankrijk, maar wellicht dat ook reddingsbrigades in andere vakantielanden het hightech hulpmiddel omarmen.

Je kunt de DIAL voor € 119 bestellen in de webshop van de Franse reddingsbrigade SNSM: laboutique.snsm.org. Kijk voor meer informatie ook op dial.snsm.org

Foto's © SNSM/Philippe Starck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!