We kunnen niet zonder fitness in een hotel

Amsterdam, 6 februari 2019 – Hoe belangrijk is fitness voor jou in een hotel? Ben jij zo iemand die altijd even wil lopen, rekken en strekken op reis? Steeds meer reizigers kunnen niet zonder een fitnessruimte in hun hotel. Ze willen hun gezonde levensstijl ook tijdens hun tripje naar het buitenland kunnen voorzetten, zo blijkt uit een onderzoek van de Franse hotelketen Accor onder bijna 2600 reizigers.

Vooral zakelijke reizigers zijn een gezonde levensstijl de afgelopen twee jaar steeds belangrijker gaan vinden. Zo’n driekwart van de zakenreizigers probeert zo gezond mogelijk te leven en beoefent één of meerdere sporten. Dat geldt dus óók als ze in het buitenland zijn voor hun werk. Een derde van de zakenreizigers laat er zelfs de keuze van accommodatie van afhangen. Ze willen alleen ergens overnachten als fitness in een hotel mogelijk is.

Workout in je hotelkamer

De behoefte aan een workout is groot als je op zakenreis bent. Een hele dag vergaderen, besprekingen voeren of een saai congres bijwonen maakt je immers behoorlijk suf. Als zakenreiziger kom je dan al snel uit bij een 4- of 5-sterrenhotel met een gelikte fitnessruimte, maar een kleine groep doet zelfs sportoefeningen in de hotelkamer. Push-ups naast het bed en sit-ups: er zijn genoeg mogelijkheden voor een workout op je kamer! Stretchen is favoriet: liefst 21 procent van de zakenreizigers checkt niet uit voordat ze deze oefening op hun hotelkamer hebben gedaan.

Voor vakantiegangers is fitness in het hotel een minder strenge vereiste. Van de vrijetijdsreizigers kijkt 18 procent naar de mogelijkheden om te sporten tijdens het boeken van een hotelovernachting. Twee derde van de vrijetijdsreizigers vindt een gezonde levensstijl echter wel belangrijk en 63 procent beoefent thuis ook één of meerdere sporten.

Op reis gelden echter andere mores, want ja: je bent op vakantie! Dat betekent uitslapen, lekker eten en tot in de late uurtjes pimpelen. Bovendien hebben vakantiegangers al een ‘natuurlijke’ workout. Ongemerkt leg je heel wat kilometers af als je door een stad slentert en ook het plonzen in het zwembad zorgt voor beweging. Zakenreizigers hebben daar natuurlijk helemaal geen tijd  voor.

De loopband is favoriet

Degenen die wel een fitnessruimte bezoeken in een hotel, maken vooral gebruik van de loopband. Zowel onder zakenreizigers (60 procent) als vrijetijdsreizigers (59 procent) is een stuk rennen de favoriete fitnessoefening. Wat ongetwijfeld meespeelt is het fraaie uitzicht dat sommige hotels te bieden hebben. In de mooiste fitnessruimtes ter wereld kijk je vanaf de loopband uit op een prachtige skyline, een bedrijvige haven of een spectaculair berglandschap. De crosstrainer en het trainen met gewichtsapparaten staan voor beide type reizigers op de gedeelde tweede plaats.

Nog een interessant feitje uit het onderzoek: sommige reizigers willen extra in de buidel tasten als je kunt fitnessen in het hotel. Van de zakenreizigers is 26 procent bereid tussen de € 5 en € 15 extra te betalen voor een hotel met een sportschool (de baas of het bedrijf betaalt immers….). Onder de vrijetijdsreizigers is dat wat minder en heeft 15 procent er extra geld voor over.

Ook als je slaapt in een hotel zonder fitnessruimte zijn er natuurlijk genoeg mogelijkheden om je oefeningen te doen, zelfs als je weinig tijd hebt. Je kunt een fitness of gym zoeken buiten het hotel, en zo’n 20 procent van de reizigers doet dat weleens. En je kunt sporten op je hotelkamer, zoals we al schreven. Wat is jouw favoriete workout in een hotelkamer? Laat het hieronder weten!

Foto's © depositphotos.com/ArturVerkovetskiy/Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!