Wil je de perfecte Instagram-foto? Huur een lokale fotograaf in!

Amsterdam, 14 februari 2019 – Iedereen die op Instagram zit, weet hoe onflatteus een selfie kan zijn. Je staat niet helemaal op de foto, je onderkin lijkt groter dan-ie is en de achtergrond valt helemaal weg door je grote hoofd. Een zichtbare stok van een selfiestick maakt het alleen maar erger. Het is niet voor niets dat de meest succesvolle Instagrammers hun foto’s door iemand anders laten maken.

Ook jij kunt op vakantie natuurlijk een vriend of reisgenoot vragen om je Insta-shot te maken, alleen sta je er dan nooit samen op. Als je alleen reist, ben je gedwongen je toevlucht te zoeken tot een vreemde. Dan is het maar te hopen dat de foto scherp genoeg is en dat al je (gewenste) ledematen er op staan.

Voor de perfecte Instagram-foto op vakantie kun je tegenwoordig ook gebruikmaken van Flytographer, een dienst waarbij je een lokale fotograaf inhuurt. Voor $ 250 krijg je een professionele shoot van een halfuur, waarbij je kunt profiteren van de kennis van de ingehuurde vakantiefotograaf. Hij of zij weet net dat ene straatje in Rome waar je het beste uitzicht hebt op het Colosseum. Of de fotograaf kent dat glooiende rijstveld in Bali met de beste zonsondergang.

Je meldt je aan via de website van Flytographer en je geeft je bestemming op, waarna je kunt kiezen uit een reeks lokale fotografen. Nadat je de keuze hebt gemaakt, bepaal je samen de locatie. Na het poseren krijg je binnen vijf dagen per e-mail de foto’s, die je vervolgens kunt delen via Instagram en andere sociale media.

Het prijskaartje van $ 250 is natuurlijk best veel voor een vakantiekiekje, maar je krijgt er wel kwaliteitsfoto’s voor terug waarmee je op Insta de blits kunt maken en je kunt onderscheiden van al die tienduizenden andere wannabe Instagram-hotshots. Je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben om je schare volgers te laten groeien. Uiteindelijk verdien je het dan wel weer terug, en is het nog altijd goedkoper dan een professionele fotograaf mee te nemen op vakantie.

Flytographer begon met een handvol fotografen in Canada, maar heeft inmiddels een bestand van meer dan 500 vakantiefotografen in 250 bestemmingen over de hele wereld. Tot de populaire bestemmingen horen onder meer het romantische Griekse eiland Santorini, New York, Parijs, Venetië en het Haiwaïaanse eiland Maui. De prijs is op elke plek hetzelfde. Je kunt je trouwens ook aanmelden als vakantiefotograaf als je denkt dat je iemand met jouw fotografietalent op Instagram omhoog kunt stuwen. Meer weten? Kijk op de website van Flytographer: www.flytographer.com

Foto's © depositphotos.com/CITAlliance; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!