Bar met bier aan boord van Brussels Airlines

Amsterdam, 26 maart 2019 – Bij een Belgische heerlijkheid denk je natuurlijk al snel aan… bier! Vrijwel geen ander land kan zich zo’n op en top bierland noemen als België. Maar waarom zou je het nationale genotsmiddel alleen op de grond kunnen krijgen? Brussels Airlines tilt de nationale biercultuur naar een hoger niveau, en introduceert een heuse bar met bier aan boord van zijn vliegtuigen.

In de Airbus 330-vliegtuigen installeert de Belgische luchtvaartmaatschappij vanaf april een zelfbedieningsbar waar je de keuze hebt uit acht beroemde Belgische bieren. Waarschijnlijk gaat het om welbekende merken als Hoegaarden Verboden Vrucht, Leffe en 888 Tripel Eight, al is de selectie nog niet officieel bekendgemaakt.

De bar komt achter de businessclass, waar deze bevoorrechte passagiers zich op 10 kilometer hoogte tegoed kunnen doen aan een schuimend Belgisch biertje en tegelijkertijd kunnen netwerken. Maar ook passagiers van economyclass kunnen vragen om een gratis goudgele rakker van Belgische bodem (al mogen ze niet zelf naar de bar lopen).

De bierbar is alleen beschikbaar op langeafstandsvluchten en vormt onderdeel van een restyling van de Airbus 330-vliegtuigen van Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij wil een nieuwe persoonlijke ervaring bieden door het creëren van een ‘boutique hotel in de lucht‘, aldus een persbericht. Zowel de businessclass, economyclass als de klasse premium economy krijgen een nieuw interieur, geïnspireerd op Belgische art nouveau en natuurlijke materialen als hout en leer.

Businessclasspassagiers hebben naast de Belgische biertjes ook keuze uit Belgische wijnen en luxe Belgische chocolaatjes van chocolatier Neuhaus. Voor de maaltijden zijn Belgische chef-koks met Michelinsterren ingehuurd. In premium economy heb je vooral meer beenruimte en een 13,3-inch HD-scherm, ,,een van de grootste HD premium economy-schermen in Europa”. Passagiers van economyclass hebben straks een ,,ergonomische hoofdsteun en een verstelbare neksteun”. En gratis bier, wijn en sterke drank, gelukkig.

Voor Nederlanders is Brussels Airlines handig als je zonder veel gedoe naar Afrika wil vliegen. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar landen als Benin, Kameroen, Ivoorkust en Togo. Je hoeft daarvoor alleen eerst een stukje met de trein naar Brussel te reizen.

Foto's © Brussels Airlines, België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!