Gratis reizen! Als je tenminste insecten wil eten…

Amsterdam, 17 maart 2019 – Gratis reizen: wie wil dat nou niet? Als je een beetje handig bent met Instagram of YouTube, kun je komende zomer wekenlang Europa, Azië of Amerika doorkruisen. Het kost je helemaal niets, je wordt zelfs betaald om te reizen.

Het enige wat je moet doen, is uitvoeren wat je volgers op Instagram of YouTube van je vragen. Parachutespringen boven de Amerikaanse prairie, wildwatervaren in Zwitserland of gefrituurde insecten eten in Thailand – je moet flexibel, spontaan en gek genoeg zijn om de uitdagingen te omarmen die het publiek van je vraagt.

Het is een initiatief van Busabout, een reisorganisatie die een hop-on hop-off netwerk van busdiensten onderhoudt voor backpackers in verschillende continenten. Zij lanceerden The Great Travel Experiment, een ‘reisexperiment’ die reisverslaafden de kans geeft het avontuur van hun leven aan te gaan.

Busabout zoekt zes creatieve en charismatische personen die weten hoe ze een publiek moeten aanspreken en een goed verhaal kunnen vertellen. Het gaat om drie tweetallen, bestaande uit een Instagrammer en iemand die mooie filmpjes kan maken. Elk duo gaat naar een ander continent: 6 weken in Zuidoost-Azië, 6 weken in Noord-Amerika of 11 weken in Europa. Alle kosten worden vergoed, met een maximum van ruim € 9300. Daarbovenop ontvang je elke week € 232 voor de moeite.

Als je bent geselecteerd, bepalen de Instagram-volgers welke ervaringen je tijdens het reizen zal hebben. ,,Bereid je erop voor om verliefd te worden op nieuwe plaatsen”, zegt Busabout enthousiast. Je hoeft meer twee keer per week iets te posten op Instagram of YouTube. Iedereen kan solliciteren, dus ook als je uit Nederland of België komt.

Voor de sollicitatie moet je een YouTube-video uploaden van 1 minuut waarin je zo leuk mogelijk over je eigen woonplaats vertelt. Wil je gratis reizen en ben je een onverschrokken type? Inzenden kan tot en met 8 april 2019 via de volgende website: www.busabout.com/great-travel-experiment

Foto's © depositphotos.com/Hasloo; Pixabay.
Zomer 2020Zomer 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!