Vliegen is leuk in de first class van Emirates

Amsterdam, 10 april 2019 – Een vliegticket voor de first class van Emirates kost zo’n twee tot drie maandsalarissen, maar dan ben je wel in de hemel op aarde. Of eigenlijk in de lucht, als je reviews van TripAdvisor mag geloven. Tijdens de bekendmaking van de Travellers’ Choice Awards voor 2019 is de first class van de luchtvaartmaatschappij uit Dubai uitgeroepen tot de beste ter wereld.

We hebben het zelf nog niet mogen ervaren (ons inkomen is nog niet toereikend…), maar afgaande op de foto’s kun je een stoel in de first class van Emirates eigenlijk geen ‘vliegen’ meer noemen. Weinig kans dat je na je vlucht te maken hebt met verkrampte ledematen en een zeurderige jetlag. In de first class heb je geen krappe stoel met 74 centimeter beenruimte, maar je eigen privésuite van 3½ vierkante meter waar je in weldadige luxe en in volledige privacy kunt genieten van je vlucht.

Het is een ‘hotelkamer in de lucht’ met een zachte lederen fauteuil – te vergelijken met de stoelen in de Mercedes Benz S-klasse – die je tot bed kunt uitklappen. Je hebt de beschikking over een 32-inch tv-scherm met duizenden kanalen en entertainment, zodat je je eigen ‘thuisbioscoop’ kunt creëren. Er is geen gebrek aan verzorgingsproducten en een speciaal ontwikkelde hoofdtelefoon houdt de storende geluiden van vliegtuigmotoren buiten de deur. Passagiers kunnen zelf de temperatuur en verlichting regelen.

Je kunt werken aan een uitschuifbaar bureau, er is een hoge kast om je kleding op te hangen en er zijn twee minibars met drankjes en snacks. Voor ‘roomservice’ druk je op een knop, en een stewardess staat in no-time voor je klaar. Voor de nacht kun je je in een hydraterende pyjama hijsen die Emirates ter beschikking stelt. Voor het eten krijg je geen plastic dienbladen met een dubieuze prak, maar à-la-carte meergangen maaltijden die door top-koks zijn bedacht.

De first class van Emirates staat kortom mijlenver af van economyclass, waar je moet inleveren op je comfortzone en je je benen vaak niet eens kunt strekken. Emirates lanceerde de privésuites aan boord van de Boeing 777-toestellen in 2017. De luchtvaartmaatschappij heeft nog maar een beperkt aantal toestellen uitgerust met privésuites, maar je kunt het bijvoorbeeld proberen tijdens een retourtje van Brussel naar Dubai. De prijs is dan ongeveer € 4884. Voor de echte experience kies je natuurlijk voor een langere vlucht. De langste Boeing 777-vlucht gaat van de Amerikaanse oliestad Dallas naar Dubai. Een retourtje half mei kost je dan niet minder dan € 16.799,91.

Foto's © Emirates Airlines, UAE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!