Deze lichtgewicht reisdeken past in de palm van je hand

Amsterdam, 4 april 2019 – Wie weleens in de woestijn heeft geslapen, weet hoe het is. Overdag is het snikheet, ‘s nachts is het ijskoud. Tijdens een tocht in de woestijn neem je echter geen dikke deken mee om de nacht door te brengen. Rillingen in je slaap moeten echter verleden tijd zijn met de 4-Rest Travel Blanket, een draagbare en lichtgewicht reisdeken die zowel verwarmt als afkoelt.

De reisdeken is opgevouwen een super-compact pakketje van 100 gram dat makkelijk in de palm van je hand past (en in je broekzak en zeker in je rugzak). Kies je voor een maatje L of XL, dan ‘tors’ je 110 gram met je mee.

Volgens de uitvinder houdt de 4-Rest Travel Blanket met twee mouwen je warm, maar kun je de reisdeken ook gebruiken om af te koelen op de heetste momenten van de dag. Je hoeft de deken alleen maar in koud water te dompelen en ‘m om je heen te slaan, zonder dat je kletsnat wordt. Het is de eerste lichtgewicht reisdeken met dit 2-in-1 effect, zegt de Amerikaanse ontwerper.

Behalve voor in de woestijn is de reisdeken natuurlijk ook handig voor doeleinden op reis. Je kunt ‘m gebruiken voor koele avonden op de camping, als je vertraging hebt op een luchthaven en even een dutje wilt doen of als je de koude airco in de bus niet langer trekt. Hipsters kunnen de reisdeken zelfs dragen als ‘mode-accessoire’ (een ideetje van de uitvinder).

De 4-Rest Travel Blanket is wereldwijd leverbaar vanaf augustus 2019, in de kleuren grijs en blauw. In de voorverkoop bedraagt de prijs $ 25 (ruim € 22). Voor het bestellen kun je terecht op het innovatieplatform Kickstarter: www.kickstarter.com. Voor meer informatie kun je ook het humoristische filmpje hieronder bekijken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!