Noodtoilet in zakformaat voor hoge nood op reis

Amsterdam, 25 april 2019 – Het vinden van een wc kan een flinke kwelling zijn op reis. Bij hoge nood moet je je toevlucht zoeken tot een café en voordoen als een van de gasten die toevallig naar het toilet gaat. Overal lijkt een schreeuwend tekort te zijn aan (gratis) openbare toiletten. Tijdens een lange busreis moet je het maar zien op te houden, en in de trein moet je het (al hobbelend) doen met een metalen pot die onder is gepist.

Voor hoge nood op reis is er nu een noodtoilet in zakformaat, een compact en hygiënisch plaszakje waar je in crisissituaties op terug kunt vallen. De zakjes zijn gevuld met absorberend materiaal dat urine omzet in een vaste gel. Je plast in de opening van het zakje, waar de urine direct in aanraking komt met speciale, absorberende kunstkorrels. Zo ontstaat er een vaste gel waaruit geen druppel meer kan ontsnappen, stelt de Nederlandse importeur van de meeneem-toiletten. ,,Daarnaast voorkomt de gel onaangename geurtjes.”

Elk zakje kan tot 700 milliliter vloeistof verwerken, dus hou je plas niet te lang op! Het noodtoilet is eenvoudig af te sluiten met een kleefbandje en voor eenmalig gebruik. Als je klaar bent met de plasbeurt, gooi je het zakje in de afvalbak. Er zijn twee varianten: de Ladybag voor vrouwen en de Roadbag voor mannen (de Ladybag klinkt bijna als een chique handtasje). De Ladybag heeft de vorm van een groen blad, de Roadbag heeft de vorm van een grijze auto.

,,Dankzij de slimme vormgeving zijn ze comfortabel en eenvoudig in het gebruik en heb je altijd en overal een schoon toilet tot je beschikking”, aldus de importeur. ,,Denk aan een groot evenement met te weinig (schone) toiletten, in de file, tijdens wandel- en fietstochten, tijdens het kamperen, op een buitenlandse parkeerplaats en overal waar je niet de gewenste sanitaire voorzieningen vindt. Met name voor vrouwen veroorzaakt het ongemakkelijke situaties als ze bij hoge nood onderweg nergens een toilet kunnen vinden.”

Het noodtoilet voor op reis is verkrijgbaar via www.slimopgelost.nl en bij diverse apotheken. Je hebt een verpakking met drie stuks voor € 6,95. Iemand met veel aandrang op de verkeerde momenten kan een mega-pack met 24 stuks aanschaffen voor € 49,95.

Foto's © depositphotos.com/exinocactus; importeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!