6 apps voor het huren van een e-step

Amsterdam, 17 mei 2019 – Maak je nog gebruik van de metro, de fiets of de taxi tijdens je stedentrip? Zó ouderwets! 😉 De e-step is helemaal het ding in 2019. De elektrische step wordt steeds populairder in de grote steden, omdat je hiermee supersnel grotere afstanden kunt afleggen. Regels zijn er (nog) vrijwel niet, dus je kunt rijden en parkeren waar je wilt (al kun je dat beter op fietspaden doen, en niet op de stoep).

Vooral voor stedentrippers biedt de e-step uitkomst. Het huren van een e-step is goedkoop, je hebt geen parkeerproblemen en het is niet vermoeiend. Ook heb je geen last van drukte en eventuele stakingen in het openbaar vervoer. Alleen slecht weer, tja…

Apps voor het huren van een e-step schieten daarom als paddenstoelen uit de grond. Wil je tijdens je volgende city trip een elektrische step proberen? Hier hebben we 6 apps op een rij gezet voor het huren van een e-step. Draag voor de veiligheid wel altijd een fietshelm. En handig om te weten: in het Engels heet een e-step een ‘e-scooter‘.

Lime

Lime is een van de grootste aanbieders van e-steps. Met de app kun je een elektrische step huren in meer dan honderd Amerikaanse steden, waaronder New York City, Miami, Los Angeles en Chicago. Daarnaast kun je de app gebruiken in tientallen Europese steden en in landen als Australië, Nieuw-Zeeland, Colombia en Mexico. Zoek een e-step met de app en ontgrendel ‘m met een pincode of door een scannen van een QR-code. Je betaalt $ 1 per rit en $ 0,15 per minuut. Voor gebruik in Amerika moet je wel een rijbewijs hebben. Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play.

Tier

Tier is inmiddels actief in meer dan 20 steden in Europa, waaronder Brussel, Kopenhagen, Parijs, Wenen, Madrid en Stockholm. Daar zullen snel meer steden bijkomen, vooral in Duitsland. Op een kaartje vind je de dichtstbijzijnde e-step, die je ontgrendelt door een QR-code te scannen. Rij niet harder dan 18-25 kilometer per uur, luidt het advies. Je betaalt € 1 voor het ontgrendelen en € 0,15 per minuut. Voor een ritje van een halfuur ben je dan € 5,50 kwijt. Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play.

WIND

WIND is al in 2017 opgericht om een ,,milieuvriendelijk, gezond, gemakkelijk en betrouwbaar” vervoersalternatief te bieden. Met deze app kun je een e-step huren in Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk en Duitsland, maar ook in Japan, Zuid-Korea en Israël. Voor elk ritje betaal je een starttarief van € 1 of $ 1. Je zoekt de dichtstbijzijnde e-step, ontgrendelt het door het scannen van een QR-code en je kunt er de weg mee op. Je moet minimaal 18 jaar zijn. WIND gebruikt recyclebare batterijen voor de e-steps, waardoor ze ‘s nachts niet met stroom opgeladen hoeven te worden. Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play.

Bird

Bird is vooral actief in Amerikaanse steden, waaronder Atlanta, Santa Monica en Washington D.C. Ook kun je met deze app een e-step huren in Europese steden als Londen, Málaga en Lyon. Tel Aviv staat eveneens op de stedenlijst. Je betaalt $ 1 per rit. Bij Bird kun je ook een maandelijks abonnement afsluiten voor onbeperkt gebruik van een e-step in een bepaalde stad. En wil je wat bijverdienen? Ze zoeken ook mensen om de e-steps geregeld op te laden. Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play.

Hive

Hive is nog een betrekkelijk kleine speler en is nu actief in zes Europese steden, waaronder Athene, Warschau en Parijs. Je betaalt € 1 om de e-step te ontgrendelen en € 0,15 per minuut voor het rijden en als je ‘m tijdelijk wilt parkeren. Als je vrienden uitnodigt de app te gebruiken, kun je gratis rijden met de opvallende groene elektrische steps van Hive. Verkrijgbaar in de App Store.

Flash

Flash is kort geleden gelanceerd in Zürich, Lissabon en Berlijn en in enkele plaatsen in Frankrijk, Spanje en Italië. In de zomer van 2019 wil Flash uitbreiden naar alle andere landen van Europa. Via de app kun je robuuste, comfortabele en geavanceerde e-steps huren, die je ontgrendeld door de QR-code te scannen. Je beëindigt de rit ook met de app. Je betaalt met creditcard en krijgt van tevoren een prijsindicatie. Verkrijgbaar in de App Store en in Google Play.

Wil je liever een e-step kopen voor jezelf?
Bol.com heeft verschillende e-steps voor volwassenen, vanaf € 199
Foto's © depositphotos.com/ingus.kruklitis; Lime/Kris Krug.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie


Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!