Nederlanders hebben stress voor de zomervakantie

Amsterdam, 7 mei 2019 – Heb je ook zo’n zin in de zomervakantie? Reizen is gezond en de vakantie is voor velen de meest relaxte tijd van het jaar, maar die voorbereidingen altijd! De meeste Nederlanders hebben behoorlijk wat nerveuze momenten achter de rug voordat ze eindelijk de deur achter zich dicht kunnen trekken, zo blijkt een onderzoek van Motivaction en webshop Amazon.

De voorbereidingen voor de zomervakantie zorgt bij liefst 70 procent van de mensen voor stress. Inpakken, ruzies met de partner, de financiën: het is allemaal even zenuwslopend voordat die heerlijke, zonnige vakantie kan beginnen.

Het inpakken van de koffer of rugzak zorgt bij Nederlanders voor de meeste stress. Vakantiegangers maken zich druk of ze wel alle juiste spullen meenemen en of de maximaal toegestane hoeveelheid bagage niet wordt overschreden. Met name vrouwen zijn ongerust of alle kleding wel op tijd schoon is voor de vakantie, zo meldt het onderzoek.

Pre-zomerse ruzies

Daarnaast zorgt pre-zomers gekift voor de nodige vakantiestress. Van alle ondervraagden geeft 35 procent aan ruzie te hebben met hun wederhelft tijdens de voorbereidingen voor de zomervakantie. Zo ergert 20 procent van de mannen zich aan de hoeveelheid spullen die hun partner inpakt. Van de vrouwen is 18 procent verbolgen dat zij juist de tas van haar partner moet inpakken.

Ook zijn er zorgen of er genoeg geld op de rekening staat om de zomervakantie te bekostigen. Een kwart van de Nederlanders ervaart financiële stress tijdens de voorbereidingen. Ze hebben bijvoorbeeld een onverwachte financiële tegenvaller, niet genoeg geld opzij gezet voor de reis of angst ,,om de controle over het budget te verliezen terwijl ze op vakantie zijn”.

Badkleding is stressvrij

Waar Nederlanders zich dan weer géén zorgen over maken, is hun uiterlijk. Zo’n 95 procent van de vrouwen en 97 procent van de mannen zegt geen stress te hebben over hoe ze eruit zien in hun badkleding en slechts 6 procent duikt vóór de zomervakantie de sportschool in. Overigens maakt 14 procent zich wel klaar voor de zomervakantie door naar de kapper of schoonheidsspecialist te gaan (om de bikinilijn te laten waxen?).

Eenmaal op vakantie ben je echter niet klaar om relaxed achterover te leunen. Op reis kom je nog genoeg stressmomenten tegen: het veroveren van een ligbed bij het zwembad, het posten van leuke kiekjes op Instagram, stress over slecht werkende wifi

Foto's © depositphotos.com/sunny_baby; Pixabay.
SRC reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!