De escape room in de vorm van een roadtrip

Amsterdam, 27 juni 2019 – Je vertrekt zonder enig benul waar je zal eindigen: dat is het idee van de ‘escape room op wielen’. Door het oplossen van puzzeltjes onderweg ontcijfer je de route en kun je verder reizen naar de eindbestemming. In september 2019 begint de eerste editie van Wacky Wheels, een roadtrip door Europa die als escape room is vermomd.

In tegenstelling tot een traditionele escape room wordt je niet in een klein kamertje opgesloten, waar je vervolgens met hints uit moet zien te komen. Bij Wacky Wheels strijdt je niet tegen de tijd, maar tegen andere teams. Wie het eerste de escaperoom-achtige puzzels oplost, kan verder reizen en is sneller op de laatste bestemming. ,,De puzzels vragen het nodige denkwerk, maar hebben in tegenstelling tot de reguliere escape rooms geen tijdslimiet”, aldus de initiatiefnemers.

De roadtrip begint op 19 september in Eindhoven, en als alles goed gaat, kom je drie dagen later aan op de eindbestemming. Onderweg kom je ook nog langs de meest bijzondere plekken in Europa. ,,Zelfs als je worstelt met sommige puzzels, zul je gegarandeerd een fantastische roadtrip door prachtige landschappen hebben.” Het winnende team krijgt € 250 en de eervolle titel Wacky Wheels Master.

Met Wacky Wheels willen de initiatiefnemers inspelen op de groeiende populariteit van escape rooms. Nederland heeft momenteel al 800 escape rooms, verdeeld over 500 locaties. ,,Nederlanders zijn reislustige mensen en houden van een spelletje”, zegt oprichter Marco Mulder. ,,Met Wacky Wheels willen we deze twee dingen combineren tot een mooi concept. De puzzels zijn inmiddels allemaal getest.”

Je kunt meedoen met een team van 2, 3 of 4 personen. Alle raadsels en aanwijzingen zijn in het Engels, dus het is handig als iemand in het team Engels kan. De inschrijvingskosten zijn € 95 voor het team plus € 50 voor elke deelnemer. Er is beperkt plek, waarschuwt de organisatie. Heb je er wel zin in om al puzzelend door Europa te trekken? Inschrijven kan via de website: www.wackywheels.nl

Foto's © depositphotos.com/paulprescott; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!