Een boomvrij reisdagboek van steen

Amsterdam, 5 juni 2019 – Ben jij zo iemand die z’n reiservaringen graag toevertrouwt aan een papieren reisdagboek? Of iemand die graag tekeningen maakt onderweg? Een papieren notitieboek is natuurlijk hopeloos ouderwets! En daarvoor hoef je heus niet je laptop van stal te halen. Tegenwoordig kun je je belevenissen neerpennen in een boomvrij reisdagboek van steen, waarvoor geen enkele boom hoeft te worden omgehakt.

Het Amersfoortse bedrijf On the Rocks brengt een exclusieve lijn van duurzame Marble Rockbooks uit. Dat zijn notitieboeken die gemaakt zijn van duurzaam steenpapier, in een marmeren design. Het innovatieve en duurzame materiaal wordt gemaakt van steengruis, gebonden met de recyclebare kunststof polyetheen. De bladzijden zien er echter uit als papier waar je gewoon op kunt schrijven. ,,De notitieboeken zorgen voor een luxe schrijfervaring en zijn ook nog eens waterbestendig”, aldus On the Rocks.

De notitieboeken van On the Rocks zorgen voor een verminderde footprint: er worden geen bomen gekapt, er wordt minder energie verbruikt en tijdens het productieproces wordt geen water of bleekmiddel gebruikt. Volgens het bedrijf heeft de traditionele papierindustrie een te negatieve impact op onze planeet.

,,Jaarlijks wordt er 2 miljoen hectare bos voor de papierindustrie gekapt. Daarbij worden mensen en dieren verdreven, de biodiversiteit krimpt door het herplanten van uitheemse boomsoorten en kost het maken van papier enorm veel energie en water.”

De Marble Rockbooks zijn daarmee een duurzame must-have voor iedereen die tijdens zijn reis graag op papier schrijft, tekent of inspiratie vastlegt. ,,Tegelijkertijd verklein je jouw ecologische voetafdruk door te kiezen voor een papier-alternatief zonder houtvezels.” Met een dikte van 144 pagina’s zijn de schriften ideaal voor een lange reis. Er zijn drie verschillende marmeren edities, in de kleuren zwart, wit en roze. De prijs per notitieboek is € 17,95. Kijk voor meer informatie op de website: www.paperontherocks.com

Foto's © On the Rocks, Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!