Een gebroken enkel op vakantie kan je geld gaan kosten

Amsterdam, 11 juli 2019 – Een verzwikking op de tennisbaan, een valpartij aan de rand van het zwembad of onderuit gaan met je huurscooter: een gebroken enkel op vakantie is zo gebeurd. Het is een ongelukje dat vervelend is op reis, maar dat gelukkig goed te behandelen is. Het prijskaartje kan je echter wel laten stuiteren. Als je niet oppast, kan een gebroken enkel op vakantie je héél véél geld gaan kosten.

Verzekeringsmaatschappij Univé heeft de kosten van een gebroken enkel op een rij gezet voor enkele populaire vakantielanden. In Nederland ben je doorgaans zo’n € 500 kwijt voor de behandeling. Vooral in Zuid-Europa zijn deze kosten aanzienlijk hoger. In Turkije kan dit bij een privékliniek oplopen tot € 3000. Buiten Europa loopt de behandeling van een gebroken enkel op vakantie helemaal in de papieren. In de Verenigde Staten kun je zelfs een rekening gepresenteerd krijgen van maar liefst € 10.000.

,,Maar ik heb toch een verzekering?”, horen we jullie denken. Inderdaad, de standaard basisverzekering dekt de kosten van een onvoorziene medische behandeling in het buitenland. Je krijgt echter niet meer vergoed dan het maximale tarief in Nederland, dus € 500. Als je geen aanvullende reisverzekering hebt afgesloten, moet je de extra kosten zelf ophoesten. Ook kun je in de problemen komen als je alleen met een Europa-dekking de wereld over reist. Volgens Univé kunnen vakantiegangers hierdoor flink in de schulden komen.

Daarbij komt dat toeristen met een gebroken enkel vaak naar een privékliniek worden gestuurd, vooral in Zuid-Europese landen als Turkije, Spanje en Griekenland. Bij deze klinieken valt de rekening altijd aanzienlijk hoger uit dan bij een staatsziekenhuis. Veel private klinieken accepteren de Europese gezondheidskaart niet, de European Health Insurance Card. Met deze kaart hoef je spoedeisende medische zorg niet zelf voor te schieten. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijke kosten van een gebroken enkel bij een privékliniek in in populaire vakantiebestemmingen:

  • Verenigde Staten: € 10.000
  • Turkije: € 3000
  • Spanje: € 2500
  • Portugal: € 2500
  • Duitsland: € 2000
  • Oostenrijk: € 2000
  • Griekenland: € 1500

Check dus goed je reisverzekering voordat je op reis gaat, vooral als je actief wil zijn, veel wil sporten, een vervoersmiddel gaat huren of op vakantie gaat naar een land met losliggende stoeptegels. Een aanvullende reisverzekering is dan geen overbodige luxe. En heb je een ongelukje? Koel je enkel direct na de verstuiking met ijsblokjes in een plastic zak of handdoek en zoek een dokter op. Broken ankle, is de vertaling in het Engels.

Foto's © depositphotos.com/van_Dirima; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!